Het zonnetje belooft aardige temperaturen en dat is voldoende om een behoorlijke groep mensen wakker te schudden.

 

In hun schuur of garage staat immers de tweewieler al te wachten; een gemotoriseerde tweewieler wel te verstaan. Zo’n ding dat lekker pruttelt als je hem in gang krijgt. Een aantal mensen houdt hun pareltje onder een deken, de accu veilig onder een druppelaar. Wachtend op het seintje dat de natuur zelf afgeeft; een stralende zon en stijgende temperaturen, en vooral de hoop dat het maar droog blijft. Veel mensen zullen de verzekering gedurende de winter opgeschort hebben, maar anderen weer niet.

 

Al die mensen hebben een aantal punten gemeen:

 

• De liefde voor hun tweewieler 

• De passie om die liefde te delen

• De drang om de kilometers onder zich voorbij te laten rollen.

• De gezelligheid van het moment

• Het vrije gevoel

 

Het is dus tijd voor een lekker toerke, hier en daar een terrasje pikkend, en na afloop lekker nakeuvelen onder het genot van een drankje en iets te eten.

 

Wij van BoZinBeeld.nl zagen al de nodige oldtimer brommers en Solexen rijden. Je kunt het niet voorkomen, je krijgt vanzelf een grote glimlach op je snoet. Het is en blijft jeugdsentiment en er blijken er nog genoeg rond te rijden. Herman en Lieve van De Saeck hielden vorig jaar hun eerste oldtimer rit en dat is bijzonder goed bevallen. Ook dit jaar zal er zo’n toertocht georganiseerd worden. Houdt hiertoe onze agenda en site in de gaten.

 

Ook de motoren komen weer massaal de weg op. Café Die Twee hielden alweer hun lente toertocht. De opkomst was weer goed en de rit de moeite waard. Na afloop werd er in dit blues/rock café weer lekker nagekletst over een fantastische dag.

 

Motor Vereniging Gin Gank organiseerde ook al de eerst rit. Eenmaal verzameld bij Café Concordia te Bosschenhoofd, moest er eerst een groepsfoto genomen worden, en werd een lekker bakkie gedaan alvorens men op pad ging. Het was prachtig weer en dat levert altijd mooie ritjes op.

 

Motorrijden biedt een blik op techniek, een blik op het verleden en spreekt al honderd jaar tot de verbeelding. Mensen praten altijd over vrijheid, de wind in je haar en lekker in de buitenlucht. Vroeger waren het vooral de Harleys die indruk maakten. Tegenwoordig doen veel Japanse motoren qua vorm niet onder. Er zijn nog voldoende sportieve fietsen op de weg, maar een trend die groeiende is, dat zijn toch wel de comfortabele kilometervreters in de vorm van een semi off the road bike. Motoren met een hoge grondspeling en een erg comfortabel, zo ook sportief weg gedrag.

 

Als je zelf geen motor rijdt, de meeste motorrijders zijn net als jij dokter, metselaar, vakkenvuller of directeur. Net als bij automobilisten heb je van die idioten die de regels aan hun laars lappen. Net als in het dagelijkse leven heb je criminelen die de gemeenschap geweld aan doen. Maar, de meeste motorrijders, zijn pure liefhebbers, gewone mensen net als iedereen die van zijn vrije tijd en zijn of haar hobby geniet. Groet ze terug, geef ze de ruimte en spreek ze eens aan als ze net als jij en ik op een terrasje zitten. Bezoek eens een beurs en geniet van al die varianten, kijk op de festivals, de American Days en wat niet meer. Wat een feest als je van al dat mooie spul kan genieten. En dikwijls is het al vlak om de hoek. Let op, van die Amerikaanse dagen met heel veel vier- en tweewiel vehikels heb je in Bergen op Zoom bij Die Twee, in Lepelstraat en in Hoogerheide. Hou dus de agenda in de gaten.

 

Even een collectie foto’s van mensen die van hun hobby genieten.