Te gast bij alweer een gerenommeerde boekhandel, dit maal in Antwerpen, het is elke keer weer een eer.

De Groene Waterman staat in België bekend als een progressieve boekhandel. Hier hebben al heel wat schrijvers met een maatschappelijke boodschap gestaan. Ik voelde het dan ook als een eer toen ik zaterdagmiddag 8 december naar Antwerpen toereed. Eerst leverde ik mijn spullen af bij De Groene Waterman zelf, aan de Wolstraat 7, hartje Antwerpen dus. Daarna zocht en vond ik een plaatsje voor mijn Cube in de Parkeergarage aan de Grote Markt.

Het was echt takkeweer, veel mensen waren deze zaterdagnamiddag waarschijnlijk op koopjesjacht, kortom er waren niet veel inschrijvingen voor deze presentatie omtrent het boek en de kerncentrales. Gelukkig was Leo Tubbax wel aanwezig. Leo heet in België een activist te zijn, ik persoonlijk noem hem meer een bezorgde en zeer betrokken burger met een boven gemiddelde kennis van heel de materie van kerncentrales. Bovendien bijt hij zich al jaren vast in allerlei incidenten en is inderdaad actief in het laten horen van een tegen geluid.

Mijn gemoed klaarde nog verder op toen mijn vrienden collegaschrijvers Janneke Bazelmans en Marc Kerkhofs binnenkwamen. Hoe dan ook, ik zou mijn verhaal doen. De boekhandel had voor beamer en scherm gezorgd, ikzelf voor de laptop. Zo snorde beamer en laptop en deed ik eerst mijn presentatie omtrent het ontstaan van het boek Dossier Doel, daarna gaf Leo een technische uitleg die nog pijnlijker kenbaar maakte hoe onbegrijpelijk krakkemikkig de huidige staat van de kerncentrales te Doel en Tihange is, en hoe we onbeschoft in slaap worden gewiegd door overheden en toezichthoudende instanties.

Gelukkig schoven er ook nog een paar geïnteresseerde bezoekers aan.

Enfin, het was niet de grote opkomst waar je van droomt, maar wel heb ik mijn verhaal kunnen doen, ben ik vernoemd in media en stond ik in agenda's op het internet. Het is weer een stukje bouwen aan de naam Sonn Franken als schrijver en werken aan de bekendheid van mijn boek Dossier Doel. Bovendien was het weer erg leuk om Leo, Marc en Janneke te zien. 

Dit vraagt om herhaling, er zit al een nieuwe middag / avond aan te komen, ditmaal in een boekhandel te Gent. Wordt vervolgd dus, ik hou jullie op de hoogte.

Enne.... toen ik naar buiten ging en in de etalage keek... Hoe bijzonder is het om in een buitenlandse boekenwinkel je eigen titel in de etalage te zien liggen?  Toch  ;-)