Wie Ruben Hein kent weet dat het bij zijn muziek alleen draait om de stem en de piano.

Dit is dan ook goed terug te horen op zijn nieuwe album ‘Groundwork Rising’. De afgelopen jaren heeft Ruben Hein zich sterk ontwikkeld als multifocale singer-songwriter. Zaterdag 22 september brengt hij onder andere zijn nieuwste album ‘Groundwork Rising’ live ten gehore in Gebouw-T.

Ruben Hein vergaarde vorig jaar veel bekendheid door zijn deelname aan het televisieprogramma Wie Is De Mol, wat hij uiteindelijk won. Dit is niet de eerste keer dat hij deelnam aan een televisieprogramma. Zijn optredens in Linda’s Zomerweek bracht hem nationale bekendheid. Door verschillende genres te ontdekken en te combineren behaalde hij uitverkochte zalen en meerdere awards. Na zijn album ‘Hopscotch’ wat in 2013 verscheen vond Ruben Hein dat het tijd was voor de volgende stap in zijn veelzijdige carrière. Door zich terug te trekken in de bossen en het ‘niets’ toe te laten, kwam het album ‘Groundwork Rising’ tot stand, beïnvloed door artiesten als Radiohead, Thomas Dybdahl, Sufjan Stevens, maar ook Joni Mitchell, Randy Newman en Paul Simon. 

Het voorprogramma wordt verzorgd door Julian du Perron, een singer-songwriter en student filosofie uit Amsterdam. Zijn nummers verkennen het menselijk bestaan in het tijdperk van de millennial; ze beschrijven de moderne erfzonde, digitale liefde, de eenzaamheid in de massa en de hang naar faam. Eclectisch als het hart van de millennial pleegt te zijn klinkt Julian als een literaire salon waar John Mayer, Whitney Houston, Frank Ocean en Joni Mitchell de onderste steen boven proberen te krijgen.

Ruben Hein is zaterdag 22 September te zien in Gebouw-T. Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van het poppodium: www.gebouw-t.nl