Zondag 7 oktober 2018 vindt in Het kasteel van Helmond een lezing over zuivel en bier plaats.

Dit college is onderdeel van het Ons Brabant Festival, een festival dat in het teken staat van al het moois dat Brabant te bieden heeft: de Brabantse taal, cultuur en geschiedenis, maar ook streekproducten en –gerechten. Zuivel en bier: wezenlijk onderdeel van Brabantse geschiedenis? Historicus Robin Hoeks van Erfgoed Brabant vertelt alles over boter en bier in Brabant. Eiermijnen, scharrebier, zuivelcentrifuges en stoombierbrouwerijen passeren de revue. Zijn de producten boter en bier een wezenlijk onderdeel van de roemruchte geschiedenis van het Bourgondische Brabant? Of is dat slechts marketing? Na de lezing is er de gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen en mee te praten.

Praktisch De lezing vindt plaats op 7 oktober om 15.00 uur in het Kasteel van Helmond (Kasteelplein 1). Voorafgaand aan de lezing vindt om 13.30 uur een rondleiding plaats in deze 700 jaar oude waterburcht. Toegang tot de lezing is gratis maar aanmelden verplicht, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Helmond Lezing. Kosten voor de rondleiding zijn € 5,00 per persoon en dienen ter plekke te worden betaald.

Over Erfgoed Brabant Erfgoed Brabant is een stichting die de waarde en waardering voor de zaken die we bewust of onbewust van onze voorouders hebben overgeleverd gekregen wil koesteren, bevorderen en doorgeven. Dat doen we speciaal voor mensen die actief zijn in de erfgoedsector, om ze nog beter hun werk te kunnen laten doen, maar ook door mensen op laagdrempelige en verrassende wijze te laten kennismaken met hun erfgoed.