New Cool Collective, de band rond saxofonist Benjamin Herman, brengt op 24 november de opvolger van het laatste studioalbum Electric Monkey Sessions uit: ‘Electric Monkey Sessions II’.

Dit nieuwe materiaal brengt de band gelijk live ten gehore tijdens het optreden in Gebouw-T op zaterdag 2 december. 

New Cool Collective begon in 1993 en bracht daarbij een vernieuwing in de jazz scene, een eigen  variant op Jazz-Dance. Ondertussen kent de formatie een rijke discografie met veel variatie in de sound. New Cool Collective staat tevens bekend om de vele succesvolle samenwerkingen die zij met andere artiesten aan gaan. New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde. Na het in 2014 opgenomen Electric Monkey Sessions, is in november 2015 de EP ‘The Things You Love’ uitgekomen. Deze EP is een samenwerking met zanger Mark Reilly, van de band Matt Bianco, waarmee New Cool Collective ook in 2016 in Gebouw-T optrad. 

New Cool Collective heeft reeds de eerste single van het nieuwe album uitgebracht, de opener van het album, ‘La Rana’. Dit nummer is met de gehele band tegelijk opgenomen op een vier sporen tape recorder. Pas later werd de melodie toegevoegd, welke lijkt op het karakteristieke geluid van een kwakende kikker. Een voorbode van een album waarin New Cool Collective wederom het experiment niet schuwt. 

Tickets voor het concert zijn reeds verkrijgbaar via de website van Gebouw-T en Ticketmaster.