Nieuw Bergs evenement op stapel!

 

Wie…

Voortgekomen uit het maatschappelijke veld starten in 2015 twee ondernemers gezamenlijk event creatie en organisatiebedrijf  ‘Plein de Vie’ (Levendig).

Een tweetal met een ruime visie op event organisatie waarbij Innoveren, Verbinden en Creëren  de basis is van de samenwerking. Meteen richt Plein de Vie de pijlen op de Boulevard alwaar tot dat moment te weinig levendigheid was.

 

Waarom…

Komend weekend viert de Bergse Plaat haar 25 jarig jubileum! Een prachtige Boulevard was geboren maar ontwikkelde zich meer als een plaats waar je vooral ’s avonds niet wilde zijn dan juist wel.  Een tijd lang lijkt men te denken dat door het droogleggen van een stukje Schelde ook de ooit zo bruisende economie drooggelegd is. Waardoor met name de oudere Bergenaar weemoedig terug denkt aan ‘pootje baaien aan ’t Scheld’.  

 

Ontwikkeling…

Jarenlang melden zich diverse ondernemers met plannen voor de Boulevard/Binnenschelde waaronder ook de ondernemers van ‘Plein de Vie’

Zij zien de vele mogelijkheden voor het gebied en nu lijkt het tij dan ook eindelijk daadwerkelijk te keren. Links van de Schelp ontpoppen zich kwalitatieve horeca gelegenheden en laatst zagen we een stukje van de plannen voor het fors verbreden van het stranddeel van de Boulevard en het grootse Beachhouse van La Playa rechts van de Schelp.

 

In Actie…

In diezelfde tijd praat ook ‘Plein de Vie’ met de gemeente en een tikje ongeduldig starten zij met de veel belovende titel ‘Vamos a la Playa’ (Wij gaan naar het strand)de eerste pop-up Beachclub in de Zeeland. Nu amper een jaar later en twee events verder waaronder het eveneens vernieuwende bevrijdingsfeest Happy Days komt Vamos a la Playa al naar het strand van de BinnenSchelde en meer…

 

Het strand is nog niet verbreed, geen voorziening is voorradig maar toch presenteert het ondernemers duo als vooruitblik op wat allemaal nog meer mogelijk is met dit mooi stukje Bergen:

Dè Beachparty: Vamos a la Playa  òp het water!

 

Innoveren…

Gebouwd op meer dan 500 palen creëren we een overdekte feestlocatie met weids uitzicht. Net boven de waterlijn zodat iedereen ook vanaf het relaxte strand een blik op het bruisende podium kan werpen. Op het water knallen DJ’s als Peter Gelderblom en DJ Jean de sound van de 90’s en de Zero’s van het podium terwijl niemand minder dan Kate Ryan een spetterende live act brengt.

Artiesten en publiek bouwen dus samen een feestje op het water en wil je een beetje afstand van het feest geweld, neem dan een heerlijke cocktail aan de strandbar en of neem plaats in de lounge area.

Verbinden…

Natuurlijk komt er ook een extra stukje veiligheid bij kijken. Het waterplatform heeft een spijltjes omheining en voor nood zijn er naast de reguliere bewaking ook strandwachten en bootjes op het water. Daarvoor gaan we in overleg met enkele op de plaat actief zijnde watersport verenigingen.

Maar we leggen nog meer verbindingen. Om te voorkomen dat er een 60 meter lange zwarte bouwhekwand ontstaat. Hebben we contact gezocht met Kunstenaar Iwaz en samen met hem een plan ontwikkeld om deze wand artistiek vorm te geven.

 

Creëren…

Op zondag 12 juni tussen 10 en 15 uur vindt er dan ook een groots kunstenaarsproject plaats op het bestaande evenemententerrein (t/o. het strand).  Daar bieden we een gratis dagbestedingsactiviteit  aan voor zo’n 20 jongeren met een beperking (van de SDW).  Ter plaatse zullen zij een 16 luik gaan schilderen waarbij ieder deel 3,5 bij 2 meter groot is.  De jongere en hun begeleiders worden voorzien van een heerlijke lunch. Bovendien worden er lounge meubelen gemaakt van recyclet  materiaal èn is iedereen uitgenodigd om zelf te zien hoe deze giga kunst creatie van 120m2 gecreëerd wordt. Geëxposeerd wordt dit 16-luik van 19 tot 27 juni op de Boulevard rechts van La Playa.

(Bij slecht weer heeft Meeustransport onderdak aangeboden.)

 

Zaterdag 4 juni viert de Bergse plaat haar 25 jarig bestaansjubileum  met allerlei activiteiten. Ook daarbij verbind Plein de Vie met als doel de vrijwilligers en bezoekers te ondersteunen er een mooi feest van te maken. We voorzien daarom de vrijwilligers van diverse versnaperingen en presenteren de bezoekers de nieuwe speciaal door Bakker Groffen gecreëerde  ‘Sex on the Beach’ cocktail-puddingkoek!

 

Plein de Vie is een onderneming die fors investeert in de Levendigheid van de stad.

Dat doet zonder enige subsidie of steun van welke soort ook en opereert binnen alle vergunningseisen.  Wel roepen we de gemeente op deze geweldige locatie ook de komende jaren als evenementen terrein toe te staan. De bewoners van de stad en omstreken roepen we op vooral met vele te komen om zo verzekerd te zijn  van een uniek feest voor nu en in de toekomst.

 

25juni Beachparty: Vamos a la Playa op het strand en water van de Binnenschelde. Info en kaartverkoop via  Vamosalaplaya.events