Het belooft een onvergetelijk concert te worden met de twee jonge masterpianisten die op 29 mei komen spelen in d’Engelenburgh.

 

Dit high tea-concert met twee bijzondere talenten van de Young Piano Masters Society wordt extra spannend met de ‘mystery guest’ die zal optreden.  

d’Engelenburgh in Fijnaart is sinds maart een locatie voor de Young Piano Masters Society, een stichting die jonge talentvolle pianisten begeleidt in hun carrière. Jaarlijks zal de stichting zes concerten verzorgen waarbij jonge toppianisten – stuk voor stuk concourswinnaars – naar Fijnaart komen voor een exclusief concert.  

Op 29 mei zijn dat Tobias Borsboom en Yukiko Hasegawa. Het optreden van de twee jonge pianisten is een prachtige opening van de serie YPMS-concerten in d’Engelenburgh. De middag biedt nog meer dan de twee gelauwerde musici: een ‘mystery guest’ is aanwezig. Daarmee wordt het concert extra afwisselend en verrassend bovendien.  

de pianisten

Tobias Borsboom (1988) behaalde in 2013 zijn Masterdiploma. Hij was succesvol bij diverse concoursen. Tobias geeft les aan het Amsterdams Conservatorium en is een veelgevraagd pianist voor festivals als het Storioni Festival, het Grachtenfestival en The International Holland Music Sessions. In mei 2015 won Tobias de finale van de Dutch Classical Talent Award en hij kreeg, naast 10.000 euro en een bronzen beeld, een naamsvermelding in de Eregalerij bij de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw.  

Yukiko Hasegawa begon als vierjarige met pianolessen en behaalde haar Masterdiploma in 2004. Ze ontwikkelde een interesse voor authentieke uitvoerings-praktijk nadat zij de fortepiano's leerde kennen van het Hamamatsu Museum van Muziekinstrumenten. In Japan ontmoette zij de Nederlandse pianist Willem Brons, de docent van wie ze graag les wilde hebben. Om die reden kwam zij in 2005 naar Nederland waar ze haar studie voortzette in Amsterdam. Yukiko behaalde In 2011 het Masterdiploma voor piano.

Willem Brons over Yukiko: "Een verfijnd, sensitief en muzikaal performer/pianist, met opmerkelijk inzicht in de verschillende stijlen."

 

aanmelden

De middag begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 12,50 inclusief koffie. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Reserveer bijtijds, het aantal plaatsen is beperkt!