Wie vandaag 11 mei in de middag een bezoekje bracht aan Landgoed Vrederust kon er niet om heen; het was weer tijd voor het jaarlijkse Terrein Feest.

 

Al van verre zag je dat rond de kerk De Ark een vrijmarkt gaande was. Er waren tafeltjes, dekens, ja zelfs kraampjes waarop van alles lag uitgestald. Het geheel had een relaxt gezellig sfeertje.De deelnemers van de vrijmarkt waren van alle gemakken voorzien. Er stonden tafels en stoelen, er was een natje en een droogje en zo was er ook de tijd om de kleine kroost eens lekker te verwennen. Het weer was prima met een lekker zonnetje en een temperatuur van wel 23 graden. Wat wil je nog meer?

Het was een combinatie van een trampoline en een kermisattractie waar je aan elastiek in de hoogte geschoten wordt. Het leverde de jeugd een mooie uitdaging op om zo hoog mogelijk te springen. Toen er één jongen eenmaal aan het springen was ging het snel. Elk kind wilde dit uitproberen.

Ook aan de allerjongsten was gedacht. Draaimolens, luchtkussens, ja zelfs een treintje die je op een ritje over het hele terrein trakteerde. Natuurlijk is het voor zo’n jonkie heel spannend om voor het eerst in een draaimolen te gaan. Het is in zo’n geval vanzelfsprekend dat moeder dicht in de buurt blijft om de kroost op het gemak te stellen bij zo’n groot avontuur.

Een vrijmarkt, kermisattracties, kraampjes en een feesttent. Wat hoort daar nog meer bij? Ouderwetse nougat, lollies, zuurstokken en nog meer van dat heerlijks. Als het dan in een traditionele wagen staat uitgestald is dat natuurlijk de ultieme magneet voor de jeugd om iets lekkers los te peuteren van de ouders.

Voor de bikkels is er natuurlijk iets om je kracht te testen. Sla met een hamer op een pen en kijk toe hoe hoog je puck op de ‘sterkteladder’ stijgt. Die hamer was al ‘verrekkes’ groot dus alleen het uithalen al kost behoorlijk wat kracht. Natuurlijk is het de bedoeling om helemaal bovenin te geraken en een bel te horen gaan. Dat is echter alleen voor de allersterksten weggelegd.

Iedereen kent natuurlijk het Landgoed Vrederust vanwege de zorginstellingen die er gevestigd zijn.  Zo was het SDW aanwezig met een stand om het publiek meer uitleg te kunnen geven over hun diensten. Op deze wijze kom je gewoonweg meer te weten over bepaalde materie en kun je beter beslissingen nemen als er hulp nodig is.

De therapeutische afdelingen van het GGZ WNB produceren met regelmaat de mooiste juweeltjes. Deze waren terug te vinden in de kraampjes die dit terreinfeest sierden. Zeker als je keek naar de klei-, gips- of andersoortige kunststukken dan ontdekte je al snel de creativiteit en kunstenaarschap van de mensen die dit gemaakt hadden.

Er werden ook letterlijke sieraden gemaakt en verkocht. De ringen, oorbellen en halskettingen kregen dan ook veel aandacht van de dames. Er ging veel over de toonbank en vaak bleef het publiek gewoonweg ene praatje maken omdat ze nieuwsgierig waren hoe deze sieraden nu gemaakt waren.

Wie anders dan Huisharmonie Euphonia zorgde voor de juiste muzikale omkleding van dit terreinfeest zoals zij al jaren doen. Omdat het gewoon lekker weer was werd de feesttent al snel verruild voor een lekker plekje in de buitenlucht onder de bomen. Er waren statafeltjes strategisch geplaatst zodat je onder het genot van een drankje het echte lentegevoel kon krijgen.