Visgilde Oosterschelde pakt zaterdag 20 juni uit met een bijzondere haringproeverij, want jawel hoor .. De Nieuwe Haring is er weer!

"Sonn, dit is eigenlijk al lang een traditie bij ons. Op de eerste verkoopzaterdag van de Nieuwe Haring laten we mensen proeven van deze lekkere vis onder het genot van een Corenwijntje of een glaasje jus." Ik sta al niet eens meer verrast van deze actie van Arie Schot en kornuiten. Deze viswinkel staat in heel de omgeving bekend om zijn goede kwaliteit en bijzondere manier van prepareren van deze Hollandse lekkernij. Niet voor niets staan er diverse landelijke bekers op de toonbank te pronken, want al vaker was Visgilde de Oosterschelde de beste van Nederland.

"We hebben nog iets speciaals, het Visgilde heeft het eerste vaatje Nieuwe Haring gekocht voor 53.000 euro. Dit bedrag gaat in zijn geheel naar het goede doel, dit jaar het Nationaal Ouderenfonds." Dit is toch wel opmerkelijk en bijzonder nieuws. Het wordt nog mooier zelfs als ik verneem dat het aangekochte vaatje zelf aan de Voedselbank gedoneerd is. 

Op deze manier krijg ik extra zin om morgen even langs te gaan bij Visgilde Oosterschelde om zo'n heerlijke haring met uitjes te proeven.  Kom je ook?

Visgilde Oosterschelde blinkt uit in de grote variëteit aan verse producten. Een kijkje achter de schermen leverde mij eerder dit jaar het volgende beeld op dat ik jullie in de vorm van deze fotogalerij niet wil onthouden.