Voor de Jubileumkrant hadden we te maken met een beperkte ruimte om alle verhalen kwijt te kunnen. Dat geldt niet voor onze site natuurlijk!

  • Waarom ben je begonnen met je eigen boekingskantoor en wat was daar voor de aanleiding?

In de jaren ‘80 was ik nauw betrokken bij het zo bekende Safari Kwartet uit Bergen op Zoom. Ik schreef hun teksten voor hun jaarlijks Vastenavend plaatje, deed pr-werk en ging deze band ook boeken. Deze band was razend populair en ik moest daarom dan ook vaak nee verkopen omdat ze op de gevraagde datum alweer bezet waren. Ik vond dat zonde en nam contact op met ook andere regionale orkesten om de gevraagde datum alsnog in te vullen met een kleine provisie regeling. Het boeken ging me goed af en begon daarom PJ Produkties Artiestenbemiddeling in 1985. Toen kwam ook de vraag naar bekende TV-Artiesten, om die te bereiken moet je aangemeld zijn bij alle grote artiestenbureaus, waar deze artiesten exclusief te boeken zijn en om zo ook je bureaukorting te kunnen verkrijgen. Maar…daar heb je wel een vergunning voor nodig wil je daar voor in aanmerking komen en heb dus mijn CBA/A – vergunning gehaald, dit was nog niet zo gemakkelijk. Het uitgebreide Middenstandsdiploma had ik al en de nodige certificaten Commerciële Vaardigheden. Daarna was ik, en nog, een officieel erkend artiestenbureau.

  •  Wat is de kick van een eigen boekingskantoor?

Als je dit serieus doet, en dat doe ik, maak je vele mensen blij. Ook het organiseren zit mij in het bloed. Bovendien maak je kennis met vele bekende Nationale- en Internationale artiesten en zit er ook mee in de kleedkamers en maak ze ook backstage’s mee. En dat is kicken.

  • Je was al vroeg als tekstschrijver betrokken bij de muziek. Waarom ben je zelf geen actieve muzikant geworden?

 

Voorheen was ik dat ook, maar dan als tamboer bij diverse dweilbandjes.

 

  • Als je terug kijkt op 30 jaar PJ Produkties, waar ben je dan het meest trots op?

 

Op het organiseren van WILL TURA LIVE IN CONCERT te Bergen op Zoom. Dit was 23 januari                                                                   2004. Het was best een groot risico maar toch bijzonder geslaagd. Een overvolle Zaal “De

Stoelemat”(capaciteit 2000)te Bergen op Zoom. Met een prachtig voorprogramma met afther party.

 

  • Wat is de meest gerenommeerde bekende artiest die je geboekt hebt en hoe ging dat in z’n werk?

 

The Easybeats uit Australië, zelf zat ik ook in de organisatie van “Back To…”in Bergen op Zoom en hebben diverse oldies ten tonele gebracht. The Easybeats zaten toen in Engeland en heb ze van daaruit in laten vliegen naar Nederland en geboekt te Bergen op Zoom.

 

  • Heb je nog leuke anekdotes vanuit die 30 jaar te vertellen?

 

Ja, dat zijn er diverse…..het boeken van André Hazes was altijd weer leuk. Samen in de Kleedkamer met zijn begeleiders, zorgen voor ’n biertje, Amsterdamse humor, begeleiden naar het podium, samen op de foto enz. En op het laats bij afscheid zorgen voor BVO (bier voor onderweg). Goede herinneringen……maar helaas!

Marianne Weber had ik ’n keer geboekt voor een openbare gelegenheid met entree, maar ze meldde zich ‘smiddags ziek terwijl er en optreden geplant was voor ‘savonds. In het voorprogramma had ik een goede band. Deze heb ik wel laten spelen en het publiek bij binnenkomst verteld dat Marianne niet zou komen. Maar, het publiek verteld dat ze hun geld terug konden krijgen maar ook voorgesteld dat de toegangskaarten geldig bleven tot nader bericht. Het orkest beviel hen zo goed dat het grootste gedeelte van het publiek bleef. De andere maand trad alsnog Marianne Weber op en weer een volle bak. Het was een geweldige avond met een spetterend optreden van Weber.

The Blue Diamonds diverse keren geboekt, ook nu weer voor openbare optredens. Voor het laatste optreden werd ik gebeld dat Ruud de Wolf (een van de twee) ziek was en dat het optreden dus niet door kon gaan. Wat nu…? Ik best in paniek en alles in werking gezet om toch maar iets anders te regelen. Maar…toen werd ik weer gebeld door Riem, de broer van Ruud, met de mededeling dat hij het optreden alleen ging doen, dan maar zonder Ruud. Hij zelf legde het publiek op een emotionele toon uit waarom hij alleen was. Het was pakkend, hij zong de sterren van de hemel met op de orkestband de stem van zijn broer. Het publiek was razend enthousiast, wat een spetterend optreden was dat. ‘sMaandags een geweldige recentie in de krant. Enkele maanden later kreeg ik bericht dat op 18 december 2000 Ruud de Wolff op 59 jarige leeftijd was overleden.

 

  • Wat is de charme van je vak en zou je het een ander aanraden?

 

Het mooie van dit vak is dat je een band opbouwt met je publiek en je artiesten. Vooral met de regioartiesten, die ik regelmatig boek voor privéfeesten, pensionada, verenigingen en jubilea. Zo werk ik al 30 jaar samen de regionale zanger JOHN WILS uit Bergen op Zoom. Ook Tonprater DEN TEUN is een goed geziene artiest die ik wel diverse keren per maand boek. En dan….dit vak een ander aanraden? Waarom niet, je moet wel gedreven zijn en enthousiast en weten in te vullen wat de mensen willen voor het doen slagen van hun muzikale wensen voor welke gelegenheid dan ook.

 

  • Wat moet je er voor doen en vooral laten om jouw beroep uit te oefenen?

 

Je hoeft er niets voor te laten, je moet wel van administratie houden, en de contracten netjes Verzorgen en nakomen. Maar ja….al na zo’n dertig jaar leer je dat wel. Heb dan ook heel veel Vaste klanten zoals: Gemeenten, bedrijven, verenigingen, banken, particulieren enz.

 

  • Wat zijn je hobby’s en andere bezigheden?

 

Heb hiernaast ook nog een vaste baan, en ga graag uit eten en een biertje pakken samen met Mijn vrouw en vrienden.

 

 


Is’t Wa…..?

 

Groetjes Piet.