×

Waarschuwing

JFolder: :files: Pad is geen map. Pad: /srv/home/bozinbeeldnl/domains/bozinbeeld.nl/htdocs/www/images/artikelen/20150613JP
×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Voor de Jubileumkrant hadden we te maken met een beperkte ruimte om alle verhalen kwijt te kunnen. Dat geldt niet voor onze site natuurlijk!


Hierbij het gehele interview met Jean Paul Heck als we het over 666 The Nightmare hebben:

Als je terug kijkt op 15 jaar 666 The Nightmare, waar ben je het meeste trots op?

  • Dat wij, ondanks allerlei wisselingen in de bezetting van de band, erin zijn geslaagd om van 666 The Nightmare een toonaangevende groep in het rockcircuit te maken. Daarnaast de enorme aanwas van jonge fans die volledig uitgedost naar onze concerten. als muziekjournalist is het ook goed om te zien dat veel tieners van nu, de classics van toen kennen. Dat doet mijn liefhebbershart goed. De band is na 15 jaar populairder dan ooit tevoren en ik durf best te stellen dat we de beste bezetting sinds de oprichting hebben. Daarnaast is het geweldig om nog steeds op het podium te staan met gitarist Lars van Herel en bassist Jan Luijks. Dat zijn jeugdvrienden en met hen speel ik al vanaf mijn tienerjaren in allerlei bands. We zijn erg royaal naar elkaar toe. 

Als je opnieuw zou kunnen beginnen, zou er iets zijn dat je anders zou doen?

  • Wellicht zou ik het vanaf t begin nog meer professionaliseren. We hebben jarenlang in kroegjes gespeeld wat erg leuk is, maar 666 is toch vooral een festivalband. De eerste bezetting indertijd stond dat niet toe omdat niet iedereen dezelfde focus had. Nu wel. Iedereen denkt mee aan het concept, repertoire en show. Ik vind dat echt geweldig

Als je hardop mag dromen, wat zou je dan willen doen op muzikaal vlak?

  • Een theatershow met 666 TheNightmare. Onze groep leent zich daar perfect voor. Zeker sinds we het laatste jaar ook veel jaren 80 materiaal zijn gaan spelen en veel meer uitgesponnen, typische TOP 2000 stukken doen. Het zit nog steeds in mijn hoofd maar tijd is mijn grootste vijand. Ik zou daar echt heel graag mijn schouders onder willen zetten

Wat houdt jou op Bergse bodem?

  • Mijn zoon Thom heeft het hier fijn en mijn ex-vrouw Marlies en ik wonen dicht bij elkaar en dat gaat heel goed. Reizen, popsterren interviewen, magazines en boeken maken is allemaal leuk.Maar mijn zoon en mijn vriendin Petra die docente is op een HAVO/VWO in Breda zijn ‘t allerbelangrijkst. Daarnaast vind ik het leuk om dingen in Bergen op Zoom te doen. Zo sta ik samen met mijn collega  Leo Blokhuis op 30 mei op het jazzfestival in Bergen op Zoom waar wij in het kader van het jubileum een TOP 40 presenteren. Daarnaast heeft De Maagd mij gevraagd om mee te denken over het jubileumprogramma. Ze hebben het idee van Kim Wilde meteen ingekopt en zij staat in oktober in Bergen op Zoom. Dat vind ik naast mijn werk buiten Bergen op Zoom leuk om te doen.

Doe jij nog wel eens wat anders dan met muziek bezig zijn?

  • Uh, niet zoveel. Ik tennis wel maar dat staat jammer genoeg een beetje op een laag pitje. We hebben twee jaar terug een mooi oud vrijstaand huis gekocht vlakbij het centrum en ook daar gaat veel tijd in zitten. Daarnaast ben ik nog met talloze andere projecten bezig. Dit jaar brengt de Amsterdamse uitgeverij Luiting/Sijthoff mijn tweede boek en in 2016 maak ik met Humberto Tan een tweede soundbook. De eerste gesprekken hebben we al gehad en dat gaat erg interessant worden.

Als je geen drummer zou zijn, wat voor muzikant zou je dan willen zijn?

  • Zanger, ik kan alleen niet zingen. Of anders toch bassist. Gitaristen zijn natuurlijk een beetje gek en vaak obsessief met hun instrument en de spullen bezig. Ik heb dat totaal niet. Ik heb een prachtig mooie drumkit maar dat komt omdat ik een endorsement van een Nederlandse drumstelbouwer heb.

Wat is persoonlijk jouw muzikale voorkeur (soort muziek, nummers, bands / artiesten)?

  • Ik ben van oudsher een enorme fan van Queen. Daar ben ik mee opgegroeid. In mijn jeugd luisterde ik voornamelijk naar classic rock zoals Boston, Aerosmith, Rainbow, Styx. later ben ik ook veel naar new wave gaan luisteren zoals Talking Heads, The Clash, The Cars, The Pixies. Maar de laatste 20 luister ik naar alles. Ik zet net zo gemakkelijk een bebop-plaat van Miles Davis of John Coltrane op , om daarna in het country werk van Steve Earle, Calexico of The Decemberists te duiken. Ik ben een alleseter op muzikaal gebied.

Hoe lang kunnen we nog van 666 genieten?

  • Ik word dit jaar 50 en ik sprak een paar weken terug nog Ringo Starr. Die is dik in de 70. Tel maar uit....

Hoe ziet jouw ideale optreden er uit?

  • Dat hadden we afgelopen januari in Gebouw-T. Dat was werkelijk subliem. 40 fans die het podium op sprongen om mee te doen. Echt te gek voor woorden. We spelen dit jaar nog een keer in Bergen op Zoom en dat is wel bijzonder omdat we sinds een paar erg kieskeurig zijn met het spelen in onze eigen stad. We staan op 31 oktober op een echt Halloween Feest in Gebouw-T. Daar zijn we nu al mee bezig en dat moet de komende jaren een traditie worden.


{gallery}artikelen/20150613JP{/gallery}