Op zondag 31 mei 2015 van 11.00 tot 17.00 uur vindt de 7e editie van de Brabantse Wal Dag 2015 plaats, op en nabij Landgoed Mattemburgh. Streekorganisatie Brabantse Wal brengt in samenwerking met Brabants Landschap een gevarieerd programma dat in het teken staat van ontdekken, proeven en beleven onder het motto ‘Kom naar buiten!’ Ondernemers, verenigingen, natuurorganisaties en overheden presenteren deze dag het bijzondere aanbod op de Brabantse Wal op het gebied van wonen en recreëren. Het evenement is gratis toegankelijk en biedt voor elk wat wils!

 

Thema’s

Op en nabij Landgoed Mattemburgh, Hoeve Hildernisse en Bezoekerscentrum de Kraaijenberg vinden op zondag 31 mei allerlei activiteiten plaats voor het hele gezin. De thema’s van de Brabantse Wal Dag 2015 zijn Natuur & Educatie en Biobased, Kunst & Cultuur en Agro, Gastronomie, Toerisme & Recreatie en Theater van het Goede Leven.

 

Landgoed & Orangerie Mattemburgh

Gastronomie, Toerisme & Recreatie en Theater van het Goede Leven zijn de thema’s op Landgoed & Orangerie Mattemburgh. De verschillende aanbieders laten de bezoeker kennismaken met de recreatiemogelijkheden op de Brabantse Wal. De villa van Landgoed Mattemburgh is opengesteld middels rondleidingen voor publiek en De Brabantse Wal Reuzen geven hier alvast een voorproefje van het culinaire evenement ProefMei.

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Het bezoekerscentrum de Kraaijenberg van Brabants Landschap is onlangs verbouwd. Bezoekers kunnen het vernieuwde bezoekerscentrum en de nieuwe expositie van Brabants Landschap bekijken. De thema’s Natuur & Educatie en Biobased komen hier ruimschoots aan bod. Er zijn presentaties van verschillende natuur- en milieu organisaties en voor kinderen is er een leerzaam en actief programma.

 

Hoeve Hildernisse

Hoeve Hildernisse is de oudste boerderij uit de omgeving en heeft al die jaren veel kunstenaars en inwoners geïnspireerd. Vandaar dat hier het thema Kunst & Cultuur en Agro is tijdens de Brabantse Wal Dag. Enkele kunstenaars tonen hier hun werk en de boerenschuur van de boerderij is omgedoopt tot het ‘Brabantse Wal film Theater’. Op het terras van Hoeve Hildernisse presenteren verschillende ‘Boeren’ op de Brabantse Wal ambachtelijke heerlijkheden.

 

Vervoer en parkeren

Bezoekers worden vanwege de verwachte drukte verzocht om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Tussen de locaties is er een goede busverbinding vanaf de Beukendreef bij Landgoed Mattemburgh. Ook het treintje Brabantse Wallie Express is weer present. Het vervoer is gratis en brengt bezoekers naar de verschillende locaties. De bussen rijden van 10.30 t/m 17.30 uur. Ook wandelend en fietsend is het hele gebied goed te ontdekken. Parkeren is mogelijk op het weiland naast Landgoed Mattemburgh en bij Bezoekerscentrum

de Kraaijenberg voor € 2. Meer informatie: www.vvvbrabantsewal.nl of www.facebook.com/Brabantse wal dag.