Cor Bakker ontvangt Louis van Dijk en Roos Blufpand biedt 'Tijd voor Thee'.


Cor Bakker ontvangt… Louis van Dijk

 

Cor Bakker bouwt aan een mooie serie met ‘Cor Bakker ontvangt…’. Dit keer ontvangt hij een zeer gerenommeerde artiest uit zijn muzikale vriendenkring die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat Bakker het vak in ging: Louis van Dijk. De twee meesterpianisten musiceren al zo’n vijftien jaar samen en hebben vele raakvlakken; ze speelden allebei zo’n beetje met alle artiesten die er toe doen in Nederland en wonnen diverse muziekprijzen. Ze vinden beiden moeiteloos hun weg door het wereldrepertoire, van Bach via Rogier van Otterloo naar Billy Joel. ‘Cor Bakker ontvangt… Louis van Dijk’ wordt een virtuoze avond met de nodige kwinkslagen.

www.corbakker.nl

Roos Blufpand

Tijd voor Thee

 

piano en zang: Roos Blufpand en Mijke Breepoel ∙ zang: Lise Low ∙ cello: Jurriaan Westerveld ∙ bas: Paul Klinkhamer ∙ gitaar: Nikolai Serda ∙ drums: Rick van Dunn

 

Roos Blufpand (1992) is een frisse verschijning in singer-songwriterland. “De moeite waard om te ontdekken”, schreef VPRO’s 3voor12 onlangs en dus wordt het ‘Tijd voor Thee’. In haar eerste theaterprogramma betovert Roos u vanachter de piano met zilverzachte, tere luisterliedjes, swingende popsongs en uitgesponnen theaternummers. De 21-jarige componiste en zangeres versmelt haar deels Surinaamse ‘roots’ met een bijzonder taalgevoel en originele composities, die zich als vanzelf tussen uw oren nestelen. Bovendien schenkt zij daar ook een lekker kopje thee bij. Roos wordt begeleid door cello, achtergrondzang, gitaar en drums. In mei 2014 verschijnt haar eerste cd.

www.roosblufpand.com