Donderdag 13 februari tekende bouwer-ontwikkelaar Bolton als eerste partij het contract met de gemeente Bergen op Zoom om een deel van Nieuwe Vesting te ontwikkelen. Nieuwe Vesting is het deelplan van ScheldeVesting dat rond het Groot Arsenaal gerealiseerd wordt.

Aantrekkelijke buurt

‘We zijn blij dat we hier nu vol aan de slag kunnen gaan’,  zegt directeur Arjan Ton. ‘Onze buurt, Waterveste, grenst direct aan de mooie binnenstad. De Rijtuigweg vormt dadelijk de verbinding tussen de bestaande binnenstad en onze buurt. Een blikvanger wordt de historische 3 meter hoge verdedigingsmuur. Die wordt een kade met woningen, met zicht op water en groen. In de buurt komt ook veel groen en er is ruimte voor 40 tot 45 woningen.

 

Smitsvest
Naast de buurt Waterveste, neemt Bolton het initiatief om de plannen voor de buurt Smitsvest te ontwikkelen.  De ontwikkelaar bekijkt hoe de animo is voor een appartementengebouw, dat schaal passend is. ‘Het uitzicht zal ook daar mooi zijn. Het water dat teruggebracht wordt in het gebied zal je er goed kunnen ervaren. Verder wordt de huidige weg Smitvest een fiets- en wandelroute, met een bruggetje dat aansluit op de nieuwe randweg. Al met al een prachtige plek’, aldus Ton.  Aan de hand van de enquête op de website www.scheldevesting.nl en het bezoek van de informatiemarkt op 22 maart in het Groot Arsenaal onderzoekt Bolton of er voldoende markt is voor appartementen op deze locatie en aan welke eisen die moeten voldoen.

Invloed van toekomstige bewoners
Voor beide buurten geldt dat de toekomstige bewoners grote invloed hebben. Daarmee heeft het bedrijf al veel ervaring opgedaan. ‘Onder de noemer Bolton à la carte gaan we met mensen vast stellen waaraan behoefte is.’ Dat kan betrekking hebben op uiteenlopende zaken als gevels, materiaalkeuze en indeling van de woning, maar ook het groen in de buurt of erfafscheidingen.  
‘Het direct betrekken van geïnteresseerden werkt. Het leidt er in de praktijk toe dat we in een kort proces precies de juiste wijk ontwikkelen die past bij de wensen van kopers en past in de sfeer van Nieuwe Vesting. We hebben de ervaring opgedaan dat binnen een  aantal maanden de woningen al klaar kunnen zijn voor de verkoop. In de praktijk blijkt dat een flink deel van deelnemers aan de workshops uiteindelijk ook bewoner wordt van de nieuwe woningen.’

Iedereen die geïnteresseerd is, op de hoogte gehouden wil worden en eventueel wil deelnemen aan het ontwikkelen van de plannen, kan op de website www.scheldevesting.nl de enquête invullen.