Wandelen op Landgoed De Hertgang
Van Vrijdag, 30 Juli 2021 -  11:00
Tot Maandag, 30 Augustus 2021 - 17:00
door Anoniem
Contact Christine van der Hucht, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We sturen u graag het bos in!

Het arboretum van Landgoed De Hertgang, wel te verstaan! De verzameling telt ondertussen meer dan 600 verschillende bomen en struiken uit diverse werelddelen. Het merendeel is voorzien van een naamplaatje. Daarnaast treft u op sommige van de genummerde paaltjes die u op de uitgezette route tegenkomt, een QR-code aan. Met uw smartphone kunt u die scannen; u krijgt dan achtergrondinformatie en u wordt attent gemaakt op zaken die de moeite waard zijn.

Naast het interessante arboretum vindt u op het landgoed diverse prachtig aangelegde tuinen, borders en vijvers aan, en een weide met daarin mooie, solitair staande bomen. 

Deze maand staat de Koelreuteria paniculata (blazen- of lampionboom) in de belangstelling. Deze boom is aantrekkelijk in alle seizoenen. In het voorjaar kleurt het gekartelde blad van roodgroen naar groen, in de zomer – nu dus - volgen prachtige langwerpige gele pluimen die volop voedsel leveren aan bijen en hommels. Na de bloei ontstaan lichtgroene ‘lampionnen’ die geleidelijk naar brons verkleuren. Als in de herfst het blad valt, blijven de bronskleurige lampionnen nog lang aan de kale takken hangen. Ook in de winter biedt de boom dus een speciale aanblik. 

Maar er is uiteraard meer te zien. Wat? Dat kunt u het beste zelf komen bekijken! 

Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. Betalen (€ 4,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. Op zondagen kan er koffie of thee bij het bezoekerscentrum afgehaald worden en kan het terras gebruikt worden.

U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

 

Locatie Klaverblokken 18, Halsteren
n.v.t.