Notice: Undefined variable: yearslist in /srv/home/bozinbeeldnl/domains/bozinbeeld.nl/htdocs/www/components/com_jevents/libraries/jeventshtml.php on line 144

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/home/bozinbeeldnl/domains/bozinbeeld.nl/htdocs/www/libraries/cms/html/select.php on line 592
Excursie Leemputten en Nieuwe Wereldbos
Donderdag, 29 Juli 2021, 10:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In Wouwse Plantage is een oude steenfabriek te vinden. Achter het bedrijf liggen drie leemputten. Deze leemputten of leemkuilen zijn ontstaan door het graven van leem voor de fabricage van bakstenen in de steenfabriek. De putten zijn een groot deel van het jaar met water gevuld en een broedplaats voor onder andere kikkers, padden en salamanders.

De wandeling gaat langs deze leemputten. Sinds 2019 is deze prachtige route opgesteld voor publiek. Vervolgens gaan we een kijkje nemen in het bos van ‘De Nieuwe Wereld’. Op initiatief van Stichting Wouw voor de Derde Wereld is in 1993 het Derde Wereldbos aangelegd om de koppeling te tonen tussen de ontbossingsproblematiek in de derde wereld en de verzuring van de bossen in onze wereld. De naam ‘Derde Wereldbos’ is in 2019 veranderd in ‘De Nieuwe Wereld’ nadat het bos een grondige metamorfose heeft ondergaan. Momenteel staan er kleurrijke bloemen waar vlinders, bijen en insecten op afkomen.

De wandeling is ongeveer 2,5 kilometer maar daarom niet minder mooi! Goed schoeisel is aan te raden, want vooral het pad langs de leemputten kan glibberig zijn.

 

Locatie Natuurpoort Wouwse Plantage Plantagebaan 225 4725 AC Wouwse Plantage