Veel moois te zien op De Hertgang!
Donderdag, 29 Juli 2021, 09:00 - 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Veel moois te zien op De Hertgang!
 

In de tuinen en het arboretum van Landgoed De Hertgang staan veel niet-alledaagse bomen en struiken. De Californische boompapaver (Romneya coulteri) bijvoorbeeld die, vanwege de vorm van de bloemen, ook wel ‘het spiegelei’ wordt genoemd. Of de Perzische slaapboom (Albizia julibrissin) die z’n Nederlandse naam te danken heeft aan de geveerde bladeren die zich bij het donker dicht vouwen en zo in de slaapstand gaan.
En wat dacht u van de rijstpapierplant (Tetrapanax papyrifera)? Ook al zo’n opvallende plant met een exotische uitstraling. De bladeren zijn enorm groot en kunnen een doorsnede krijgen van meer dan een meter. De plant komt oorspronkelijk uit China en Taiwan. Van de witte pulp, die in de kern van de houtige stelen zit, wordt rijstpapier gemaakt en dat verklaart dan ook de Nederlandse naam van deze gigant. De witte bloemen, tweeslachtig, worden door bijen bestoven. Na de bloei verschijnen er zwarte bessen.
Waar we ook niet omheen kunnen is de Magnolia grandiflora. De grote, zuiver witte bloemen hebben een heerlijke geur. Na de bloei worden vruchten gevormd, die wel wat weg hebben van artisjokken. Van oorsprong komt deze magnolia uit het zuiden van Noord-Amerika. Daar kan hij wel tot 30 meter hoog worden. Hier zal ‘m dat niet lukken, maar met acht tot tien meter is hij niet te missen!
U begrijpt wel dat een bezoek aan dit mooie landgoed de moeite meer dan waard is!

Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. Betalen (€ 4,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis) kan bij het Bezoekerscentrum met uw smartphone (QR-code). Daar kunt u ook de folder pakken en de route volgen die op de plattegrond is aangegeven. Op zondagen kan er koffie of thee bij het bezoekerscentrum afgehaald worden en kan het terras gebruikt worden.
Iedere eerste zondag van de maand wordt er om 14.00 uur een rondleiding gegeven. Vooraf reserveren is wel noodzakelijk (0164-683801 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

Locatie Klaverblokken 18, Halsteren
Locatie Locatie Klaverblokken 18, Halsteren