Notice: Undefined variable: yearslist in /srv/home/bozinbeeldnl/domains/bozinbeeld.nl/htdocs/www/components/com_jevents/libraries/jeventshtml.php on line 144

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/home/bozinbeeldnl/domains/bozinbeeld.nl/htdocs/www/libraries/cms/html/select.php on line 592
Rondleiding Vrederust
Woensdag, 28 Juli 2021, 13:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het van oorsprong Zeeuwse psychiatrisch ziekenhuis Vrederust staat al ruim 110 jaar in Halsteren. Er is veel te vertellen over de historie van Vrederust. Waarom heeft deze Zeeuwse instelling zich hier gevestigd? Hoe was het leven in dit psychiatrische ziekenhuis en waarom was het toen een afgesloten gebied? Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens de presentatie en rondleiding op Landgoed Vrederust.

De rondleiding begint bij ruimte 4 van Restaurant de Sprenge met koffie of thee. Tijdens dit ontvangst wordt er een presentatie gegeven over het ontstaan van Vrederust, de behandelingen en het verblijf van de patiënten. Ook wordt er een kijkje gegeven in het leven van het personeel en komen de veranderingen die Vrederust en de psychiatrie in de loop der jaren heeft meegemaakt aan bod. Na de presentatie volgt de wandeling over het landgoed inclusief een bezoek aan het karakteristieke hoofdgebouw. 

Er is elke week een rondleiding mogelijk op woensdagmiddag om 13:00 uur. Vooraf aanmelden is verplicht. De kosten voor deelname zijn €4,00 per persoon. Aanmelden dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 289 485 07.

 

Locatie Acaciadreef 2 HALSTEREN