Lezing met powerpoint presentatie.
Donderdag, 30 Januari 2020, 20:45
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dinsdag 28 januari zal Dhr. Ben Goossens een lezing geven over de crash van de Lancaster bommenwerper.

Deze bommenwerper is op 1 november 1944 aan de Kijkuit te Lepelstraat neergestort. Afgelopen 1 november 2019 is hier een officieel monument onthuld, in aanwezigheid van een groot aantal nabestaanden van de omgekomen piloten . Dhr. Goossens heeft heel wat te vertellen over deze crash en zijn contacten met de nabestaanden. Voor degene die in 2019 naar zijn lezing geweest zijn heeft hij nu zijn presentatie uitgebreid. In dit jaar 2020, 75 jaar na dato wil Dhr. Goossens in samenwerking met Heemkunde kring Halchterth graag weer vertellen over zijn werk en hoe belangrijk het is om niet te vergeten wat er is gebeurd.

Fort de Roovere.

Donderdag 30 januari, na de ledenvergadering, komt Peter Sinke een lezing geven bij de Heemkundekring.

Hij zal ons in zijn lezing meenemen naar Fort de Roovere. De titel van de lezing is: Van bos naar beleefbaar monument. Over het behoud en herstel van Fort de Roovere, als levenswerk van zijn vader Jan Sinke.

Fort de Roovere is nu een belangrijk monument in onze gemeente en er worden regelmatig rondleidingen gegeven. De Mozesbrug en Pompejustoren zijn over de hele wereld bekend als staaltje van bijzondere architectuur.

Locatie HEEMHUIS DE HOF VAN RAM Beeklaan 29a Halsteren