Martijn Fischer brengt ode aan Hazes in nieuwe theatertour
Donderdag, 30 Januari 2020
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Martijn Fischer brengt ode aan Hazes in nieuwe theatertour

Landelijke tournee én speciaal concert in Het Concertgebouw op 23 september

 

Met een optreden bij de Albert Cuypmarkt, precies 60 jaar nadat André Hazes daar als 8-jarige ontdekt werd als zanger, kondigde Martijn Fischer gisterochtend een nieuwe theatertour aan: Martijn Fischer zingt hits van Hazes. Fischer gaat het theater in met een ode aan Hazes door zijn nummers te zingen en verhalen te vertellen over de grootse zanger. Op 23 september is het concert in bijzondere vorm te zien in Het Concertgebouw in Amsterdam waarna een landelijke tournee volgt.

 

In het concert Martijn Fischer zingt hits van Hazes brengen Martijn Fischer en zijn band een avond met een mix van levensliederen en feestmuziek, waarbij alle grote hits voorbijkomen. Van groots en meeslepend tot klein en ingetogen. Thema’s als de liefde en eenzaamheid worden bezongen, naast liedjes over het alledaagse leven. Gecombineerd met verhalen over de zanger. Zo is Hazes van iedereen! 'Een grootheid van 1 meter 68' Martijn Fischer kroop al eerder in de huid van André Hazes met zijn rol in de musical Hij gelooft in mij en in de film Bloed, zweet en tranen. 'Wat Hazes zo bijzonder maakte is moeilijk in woorden te vatten of uit te leggen maar wel voelbaar.', vertelt Fischer. 'Heel veel mensen zijn dol op zijn muziek en bewonderen hem als mens. Toch bleef hij een zoekende man die voorafgaand aan elk optreden zijn faalangst moest overwinnen. Van de zingende barkeeper tot een fenomeen. Een grootheid van 1,68 meter wiens muziek troost geeft en verbroedert.'

 

André Hazes en Het Concertgebouw Het concert op 23 september in Het Concertgebouw wordt een extra speciale avond. De eerste keer dat André Hazes in Het Concertgebouw kwam, was hij een jaar of acht. Verstopt onder de lange jas van een buurjongen glipte hij naar binnen tijdens het nachtconcert van Muddy Waters. Het beeld van die zwarte man op een kruk die zong over zijn eigen leven: André zou het nooit meer vergeten. De blues had hem te pakken. Zo'n dertig jaar later, op 28 december 1982, gaf André zelf een concert in een uitverkocht Concertgebouw. Het concert was bijzonder, voor het publiek én voor André zelf. 'Kijk uit voor de trap, jongen!', waarschuwde zijn moeder hem van tevoren via een telegram. Een verstandig advies, waarover Hazes later vertelde: 'Die lange trap in het Concertgebouw ben ik natuurlijk afgegaan langs het leuninkje, voetje voor voetje, dat begrijp je natuurlijk wel!'. Martijn Fischer zingt hits van Hazes in Het Concertgebouw wordt een speciale avond met grote bezetting als terugblik naar het concert in 1982.

 

Speelperiode 15 september 2019 t/m 8 februari 2020

Première 23 september 2019, Het Concertgebouw, Amsterdam Meer informatie www.bostheaterproducties.nl / www.senf.nl

 

De video van het optreden In Bar Eddy bij de Albert Cuyp markt is hier te downloaden. High-res beeldmateriaal kan je hier downloaden.

 

Dit concert is een coproductie tussen Bos Theaterproducties en Senf Theaterpartners.

 

Voor meer informatie of interviewaanvragen kun je contact opnemen met Julia Groen bij Bos Theaterproducties via (020) 42 11 221 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie zie beschrijving