“Voedselbosboer”
Woensdag, 27 November 2019, 14:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“Voedselbosboer”

 

Op 27 november organiseert Brabants Landschap de laatste kindermiddag van dit seizoen

 

In ons voedselbos willen we niet alleen veel dieren een thuis bieden, maar kunnen wij ook snoepen uit de natuur.

 

Het voedselbos op de Kraaijenberg is nog maar net aangelegd en gaat binnenkort zorgen voor de appels waar we appeltaart van willen maken, of juist kruiden om in onze salade te doen. Het is een natuurlijke plek met allemaal bomen en struiken waar iets eetbaars aan groeit! En niet alleen voor ons, want konijnen, vogels, reeën en muizen zijn ook gek op kruiden, nootjes en fruit.

Onze boswachter kan wel wat hulp gebruiken in zijn voedselbos. Wees maar niet bang, want onkruid is welkom en mag vrijelijk groeien. We willen naast fruit, kruiden, noten en bladeren ook paddenstoelen laten groeien. Daarom gaan we, als alles meezit, boomstammetjes “enten” met paddenstoelenstof, waardoor er lekkere paddenstoelen op gaan groeien. Je komt alles te weten van paddenstoelen op hout, en neemt je eigen stammetje mee naar huis voor in de tuin. Ook leer je om die zo goed mogelijk te verzorgen!

 

De activiteit is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Trek kleren aan die vies mogen worden en stevige schoenen. We beginnen om 14.00 uur en verwachten om 16.00 uur klaar te zijn. Hierna staat er een gratis drankje voor jullie klaar. Wij verzoeken u om de kinderen van 7 tot 12 jaar vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten

 

Verzamelen op 27 november (onder begeleiding van een volwassene, niet voor BSO of andere commerciële groepen) om 14.00 uur bij bezoekerscentrum "De Kraaijenberg", gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Fianestraat.

De kosten voor deze kinderactiviteit zijn €2,00 per kind. Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducés.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.brabantslandschap.nl, of op www.facebook.com/DeKraaijenberg

Locatie Bezoekerscentrum De Kraaijenberg Fianestraat 17 4617RA Bergen op Zoom