“Gratis workshop Sint zonder beperkingen”
Zondag, 17 November 2019, 10:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Niet het cadeau, maar de connectie met het geschenk bepaalt het succes “Gratis workshop Sint zonder beperkingen”

Sinterklaas is een spannende tijd voor kinderen. Dat geldt helemaal voor een kind met een ernstige meervoudige beperking of autismespectrumstoornis die anders met speelgoed en prikkels omgaat. Hoe kies je bijvoorbeeld een passend cadeau dat in de smaak valt en aansluit bij de behoefte van het kind? Op zondag 17 november geeft Monique Franken, jarenlang actief als spelbegeleidster voor deze doelgroep, een gratis workshop die antwoord geeft op deze en vele andere vragen!

 

Bijna twintig jaar ervaring met kinderen met een ernstige meervoudige beperking en autismespectrumstoornis leert dat ouders het soms moeilijk hebben om een goed cadeau te vinden voor de feestdagen. Tegelijkertijd is het écht niet zo ingewikkeld om de spreekwoordelijke kinderhand te vullen. Met haar workshop wil Monique ouders en hun kinderen uitnodigen om te laten zien hoe eenvoudig spel en spelen kan zijn, hoe je kunt aansluiten en eventuele beperkingen die je ervaart in het spel kunt ombuigen naar mogelijkheden.

Gezin Ook broertjes en zusjes mogen hierbij aanwezig zijn. Monique zal er voornamelijk voor zorgen dat het een leuke ochtend wordt, aangevuld met laagdrempelige informatie voor de ouders. Een gezellige zondagactiviteit voor het hele gezin, waarbij een goede kop koffie of thee en wat lekkers voor de kinderen niet zal ontbreken. Om voor dat laatste te zorgen is er als locatie koffie- en theespeciaalzaak Kaldi in de Kremerstraat 14 in Bergen op Zoom gekozen.

Blij Uitgangspunt is dat de kinderen met een beperking een leuke ochtend hebben. De activiteit zal niet al te lang duren zodat er ook rekening wordt gehouden met kinderen met een korte spanningsboog. Monique zal aan de hand van voorbeelden laten zien en horen waar je op kunt letten bij het aanbieden van speelgoed of waar spelmateriaal aan moet voldoen. Zo leert de praktijk dat een kind van iets heel simpels, zoals spelen met een papiertje, soms nog blijer wordt dan van een speciaal gekocht cadeau. Niet het cadeau, maar de connectie met het geschenk bepaalt het succes van hoe dit ervaren wordt door deze kinderen.

Volwassen Ouders die het speelgoed van hun kind mee willen laten groeien van ‘babyspeelgoed’ naar ‘volwassen spelmateriaal’, kunnen tijdens de workshop tevens nieuwe ideeën op doen zodat het spel uitdagend blijft. Als afsluiting van de ochtend is er de mogelijkheid na de workshop met elkaar in contact te treden en ervaringen uit te wisselen. De praktijk leert dat dit contactmoment niet vanzelfsprekend is, omdat de kinderen over het algemeen met busvervoer naar dagcentrum of school gaan en de ouders elkaar niet treffen.

Vervolg Deze spelochtend is één van de thema bijeenkomsten die Monique met SpeeLeven voor de doelgroep kinderen met ernstig meervoudige beperking en autismespectrumstoornis organiseert. In de toekomst gaat ze onder andere aan de slag met communicatie, muziek én traumaverwerking. Ouders die hiervan op de hoogte gehouden willen worden, kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gratis De spelworkshop op zondagochtend 17 november wordt gratis georganiseerd zodat deze voor iedereen toegankelijk is. Om die reden is er ook voor een rolstoelvriendelijke, makkelijk bereikbare locatie gekozen. Vanaf 10.30 kunnen geïnteresseerden op de Kremerstraat 14 terecht. waar de activiteit om 11.00 start en ongeveer één uur zal duren. Aanmelden is, om de kleinschaligheid van de middag te garanderen, verplicht. Opgeven kan via www.speeleven.nl/spelworkshop of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Locatie Kremerstraat 14 Bergen op Zoom