Made In Belgium Whispering Sons, Dead Man Ray & La Jungle
Zaterdag, 16 November 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdag 16 november. De negende editie van ons festival Made In Belgium met een onweerstaanbare line-up. Met trots presenteren wij:

WHISPERING SONS

Vijfkoppige post-punk band gevestigd in Brussel. Gevoed door de dynamiek van de stad, onthult hun muziek gevoelens van vervreemding, voortgestuwd door een driftig en dreigend geluid. Hun liveshows voelen opgejaagd en ongemakkelijk aan, maar blijven steeds rauw en eerlijk. Na het winnen van Humo’s Rock Rally in 2016, Belgiës meest prestigieuze rockconcours, tourde de band uitvoerig door Europa, waardoor ze een sterke live reputatie hebben uitgebouwd. Debuutplaat ‘Image’ uit 2018 kreeg lovende recensies. Whispering Sons speelde Best Kept Secret al helemaal plat en gaat deze zomer langs alle grote Belgische festivals.

DEAD MAN RAY

De meest verrassende comeback van het jaar: Dead Man Ray. In 1996 opgericht door multi-instrumentalist Rudy Trouvé (dEUS) en zanger Daan Stuyven (aka DAAN), samen met gitaarkunstenaar Elko Blijweert en drummer Herman Houbrechts. Dead Man Ray had direct een eigen geluid: de gitaarexperimenten van Trouvé, de fabelachtige techniek van Blijweert en de diepe stem van Stuyven. Na drie succesvolle platen nam de band een pauze die uiteindelijk 16 jaar zou duren. Maar nu is het dan zover, beste vrienden van tijdloze, weirde indie music: Dead Man Ray is terug, met de vijf originele bandleden aan boord! En dat 22 jaar na hun eerste jam. Zoals je kunt horen op hun nieuwe album ‘Over’ is er muzikaal gelukkig niets veranderd.

LA JUNGLE

Gitaar, drums en een casiootje, meer heeft La Jungle niet nodig om je mee te nemen in hun overstuurde math/kraut/trans-rock blend. Stonden begin 2018 al op Festival Zonder Naam en zijn meer dan welkom om dat nog een keer te herhalen. Primitief? Zeer zeker. Hun tribale ritmes zijn even opzwepend als overdonderend. Ideaal voor ‘some sweaty dancing around a huge fire in the middle of the jungle

Locatie De Waterput Bosstraat 36 4611ND Bergen op Zoom