Made in Belgium presenteert Whispering Sons, Dead Man Ray en meer
Zaterdag, 16 November 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.gebouw-t.nl

Made in Belgium presenteert Whispering Sons, Dead Man Ray en meer

Voor het negende jaar op rij organiseert Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom het Made In Belgium festival, een indoorfestival met het beste van Belgische bodem. Voor de komende editie zijn de eerste namen bekend: Whispering Sons, Dead Man Ray en La Jungle komen zaterdag 16 november naar Gebouw-T.

Whispering Sons, de vijfkoppige post-punk band gevestigd in Brussel, is de headliner van Made In Belgium 2019. Gevoed door de dynamiek van de stad, onthult hun muziek gevoelens van vervreemding, voortgestuwd door een driftig en dreigend geluid. Hun liveshows voelen opgejaagd en ongemakkelijk aan, maar blijven steeds rauw en eerlijk. Na het winnen van Humo’s Rock Rally in 2016, Belgiës meest prestigieuze rockconcours, tourde de band uitvoerig door Europa, waardoor ze een sterke live reputatie hebben uitgebouwd. Debuutplaat ‘Image’ uit 2018 kreeg lovende recensies. Whispering Sons speelde Best Kept Secret al helemaal plat en gaat deze zomer langs alle grote Belgische festivals.

De meest verrassende comeback van het jaar: Dead Man Ray. In 1996 opgericht door multi-instrumentalist Rudy Trouvé (dEUS) en zanger Daan Stuyven (aka DAAN), samen met gitaarkunstenaar Elko Blijweert en drummer Herman Houbrechts. Dead Man Ray had direct een eigen geluid: de gitaarexperimenten van Trouvé, de fabelachtige techniek van Blijweert en de diepe stem van Stuyven. Na drie succesvolle platen nam de band een pauze die uiteindelijk 16 jaar zou duren. Maar nu is het dan zover, beste vrienden van tijdloze, weirde indie music: Dead Man Ray is terug, met de vijf originele bandleden aan boord! En dat 22 jaar na hun eerste jam. Zoals je kunt horen op hun nieuwe album ‘Over’ is er muzikaal gelukkig niets veranderd.

Gitaar, drums en een casiootje, meer heeft La Jungle niet nodig om je mee te nemen in hun overstuurde math/kraut/trans-rock blend. Stonden begin 2018 al op Festival Zonder Naam en zijn meer dan welkom om dat nog een keer te herhalen. Primitief? Zeer zeker. Hun tribale ritmes zijn even opzwepend als overdonderend. Ideaal voor ‘some sweaty dancing around a huge fire in the middle of the jungle’.

Made In Belgium is dit jaar op zaterdag 16 november. Meer namen volgen de komende tijd. De kaartverkoop is gestart. Meer informatie en tickets voor het festival zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl.

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611WJ Bergen op Zoom