The MusiCompany - How To Succeed
Vrijdag, 15 November 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

How to Succeed in Business Without Really Trying
‘How to succeed’ met een voorstelling waarvan je de naam bijna niet kunt onthouden? Daar heeft The MusiCompany wel even over na moeten denken, maar het antwoord is simpel… gewoon door jezelf te blijven. Van 14 t/m 17 november, een jaar na hun succes met Grease, brengt TMC het publiek in De Maagd als vanouds een ‘feelgood’ voorstelling waarin elk lid van het podium zal knallen.

Om na producties als Legally Blonde en Grease een musical te vinden in het genre dat The MusiCompany zo goed past, is niet eenvoudig. Met ‘How to Succeed’ vinkt de Bergse musicalvereniging heel wat eisen van haar lijstje af: humoristisch, een hoog energieniveau, veel ensemblewerk en de juiste uitdaging voor zowel het artistiek team, de spelende leden als het combo.

De musical speelt zich af in de jaren ’60 en draait om de jonge glazenwasser Finch, gespeeld door Temmo Berends. Wanneer hij het zelfhulpboek ‘How to succeed in business without really trying’ in handen krijgt, besluit hij het bijbehorende stappenplan nauwkeurig op te volgen voor een beter bestaan. WorldWide Wickets blijkt het juiste bedrijf om zijn nieuwe kennis in de praktijk te brengen. Finch start in de postkamer bij Mrs. Twimble en werkt zich, zonder ook maar één seconde echt te werken, in no time op tot manager van de PR-afdeling. Toch is zijn bedje nog niet gespreid want de weg naar de top kent ook obstakels zoals Bud Frump, het jaloerse neefje van de grote baas (Mr. Biggley), de argwanende personeelsmanager Mr. Bratt en de sexy maar niet al te slimme secretaresse Hedy La Rue, die voor een aantal benauwde situaties zorgt. Als secretaresse Smitty besluit om Finch aan haar dromerige collega Rosemary Pilkington te koppelen, is de afleiding van zijn doel helemaal compleet. Finch is echter niet voor een gat te vangen en bedenkt een plan met grote gevolgen.

Komisch, swingend, eigenwijs en bomvol kantoorclichés is een goede samenvatting van de nieuwe voorstelling van The MusiCompany. Nu de rolverdeling* bekend is, gaat de club volle bak aan de slag. Met ‘How to succeed’ leggen ze de lat namelijk weer een stukje hoger!

*Finch: Temmo Berends - Mrs. Twimble: José Barber - Bud Frump: Bas van Broekhoven – Mr.Biggley: Marty Braat - Mr. Bratt: Johnny de Regt – Hedy La Rue: Sanne van Dorst - Smitty: Martje van der Heijden - Rosemary Pilkington: Scherany Geertse.

Donderdag 14 november 2019 20:00

Vrijdag 15 november 2019 20:00

Zaterdag 16 november 2019 20:00

 

Zondag 17 november 2019 14:00

Locatie Theater de Maagd Grote Markt 32 4611NT Bergen op Zoom
Van Tot Toelichting
€ 14.50 € 23.50