Recycle Sint
Van Woensdag, 13 November 2019 -  15:00
Tot Vrijdag, 15 November 2019 - 20:30
door Anoniem
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lokaal persbericht Recycle Sint- Bergen op Zoom

 

Ruilen is het nieuwe kopen: Hoe je van jouw Sinterklaasinkopen weer een feestje maakt!

 

Bergen op Zoom - Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Het Heerlijk Avondje al gekomen. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen?
Daarom organiseren Pamela, Jose, Annie, Ineke en Debby aangevuld met een team vrijwilligers een Recycle Sint op vrijdagavond 15 november.

 

Speelgoed inleveren kan op de volgende dagen en tijden:
Woensdag 13 november: 15:00-16:30 uur
Donderdag 14 november: 19:00- 20:30 uur
Vrijdag 15 november: 9:00-11:00 uur
Vrijdag 15 november: 16:00-17:00 uur


Je krijgt dan waardebonnen voor je ingeleverd speelgoed die kan je dan op vrijdagavond weer inruilen voor nieuw speelgoed.


De ruilbeurs zelf vindt plaats op vrijdag 15 november van 18:30-20:30, dan kan er geruild worden voor de ontvangen waardebonnen. Locatie: Ontmoetingscentrum het Hoofdkwartier (oude kerk). Adres: Rembrandtstraat 52a, Bergen op Zoom

Debby Valkenburg,  initiatiefnemer van de speelgoedruilmarkt in Bergen op Zoom, vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. ‘Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die enorme speelgoedberg in je huis verkleinen. Dit jaar organiseren we voor de tweede keer Recycle sint in Bergen op Zoom en we hopen op een hoge opkomst!’, aldus  Debby Valkenburg.

 

Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van Brand Social Impact bureau ‘Branding A Better World’  is het hier mee eens. Algu: ‘Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.’

 

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee. 

 

We hopen op alle dagen een leuke opkomst te krijgen met inleveren van het speelgoed en natuurlijk ook op de ruildag zelf als je je waardebonnen in komt leveren.

 

Tot ziens op Recycle Sint.


Bekijk recyclesint.org voor meer informatie en updates.

Locatie Rembrandtstraat 52a
De ruilbeurs zelf vindt plaats op vrijdag 15 november van 18:30-20:30, dan kan er geruild worden voor de ontvangen waardebonnen. Locatie: Ontmoetingscentrum het Hoofdkwartier (oude kerk). Adres: Rembrandtstraat 52a, Bergen op Zoom