Vier de vrijheid
Woensdag, 30 Oktober 2019, 19:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vier de vrijheid
De stad Roosendaal en de vijf omliggende dorpen zijn in oktober precies 75 jaar geleden bevrijd en dat vraagt om een feestje. Literaire stichting De Witte Roos en de bibliotheek VANnU hebben daarom de handen ineen gestoken voor een uniek bevrijdingsfeest: Vier de Vrijheid!

Woensdag 30 oktober wordt in de bibliotheek aan de Markt 54a een bijzonder programma gepresenteerd dat volledig gericht is op die bevrijding van Roosendaal en de omgeving. Verwacht een avond vol poëzie, muziek en lezingen over het Roosendaal van toen én het Roosendaal van nu.

Het klapstuk van deze avond is een lezing van Roosendaals bekendste historicus: Joss Hopstaken. Hij neemt de bezoekers mee terug in de tijd en vertelt over de oorlog, de bevrijding en de wederopbouw van Roosendaal én de omliggende dorpen. Maar, dat is niet het enige wat bezoekers kunnen verwachten. De avond wordt muzikaal omlijst door de muzikanten van Jazz750, stadsdichter Eric van Deelen zal zijn poëzie voordragen én hij neemt ook nog een paar lokale dichters met zich mee.

Daarnaast wordt een essay over vrijheid voorgelezen, een gedicht van Claudius Prinsen die burgemeester was in tijden van de oorlog, er is een expositie van foto’s die allemaal op 30 oktober 1944 gemaakt zijn én een foto expositie met 25 bekende Roosendaalers. Zij hebben allemaal een boek uitgekozen dat volgens hen bevrijding of vrijheid symboliseert. Kortom er is genoeg te zien, te horen en te beleven tijdens Vier de Vrijheid.
Locatie Bibliotheek VANnU Markt 54 4701 PB Roosendaal