Openluchtspektakel Supersum
Zondag, 27 Oktober 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Speciaal voor het jubileum van 75 jaar Bevrijding Brabantse Wal voert Stichting De Vierschaar een openluchtspel op over de Tweede Wereldoorlog in deze regio. Het is een fictief verhaal, tegen het decor van de gebeurtenissen in stad en streek, waarin intrige, spanning, drama maar ook humor onderdelen zijn van de productie.

Supersum: Het is begin oktober 1944, ruim vier maanden na D-day. Canadese, Britse en Poolse troepen hebben de opdracht om de Westerschelde te veroveren op de Duitsers. Deze zeearm is de toegangsweg naar de – reeds bevrijde – haven van Antwerpen en van levensbelang voor de geallieerde bevoorrading. Terwijl wekenlang zwaar wordt gestreden, voeren de inwoners van Bergen op Zoom hun eigen strijd, bang dat hun geliefde stad in het oorlogsgeweld wordt meegezogen en mogelijk wordt verwoest.

In het theaterspektakel volgen we een aantal Bergenaren in die soms heftige strijd naar het punt waarop zij uiteindelijk toch kunnen zeggen dat zij al hun tegenslagen, hun vijanden en zichzelf hebben overwonnen. De gerestaureerde Waterschans in Bergen op Zoom vormt het unieke decor voor dit spektakelstuk waar je achteraf over mee wilt kunnen praten.

Locatie Waterschans Calandweg 4612 PG Bergen Op Zoom