Bergs Bierfestival
Zaterdag, 21 September 2019, 14:00 - 21:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jaarlijks terugkerend Bergs Bierfestival georganiseerd door het Bergsche Bierbrouwer Gilde. Maak kennis met bekende en minder bekende (speciaal-) bieren. 

Het historische pand van het Provoosthuis en de authentieke Potterstraat in het hart van het centrum van Bergen op Zoom worden tot bruisend festival terrein omgetoverd waar nieuwsgierige bezoekers, liefhebbers en connaisseurs van goed bier kunnen genieten van meer dan 18 brouwerijen met meer dan 100 bieren. 

Behalve kleine en jonge brouwers, die het aandurven om met gewaagde smaken de biermarkt te veranderen en te veroveren, zijn er ook de oude getrouwe brouwerijen en andere gerenommeerde brouwerijen aanwezig die al meerdere malen hun brouwkunsten op het Bergse Bierfestival vertoonden. 

Zoals gebruikelijk valt het festival samen met het Open Bergse Bierbrouwers Kampioenschap (OBBK). Dat dit kampioenschap een succes genoemd mag worden blijkt wel uit het feit dat ieder jaar, vanuit heel Nederland en België, ruim voor de sluitingsdatum het maximaal aantal in te zenden bieren bereikt wordt. De bieren worden door leden van het Bier Keurmeesters Gilde ’s ochtends gekeurd en om circa 17:30 uur vindt de officiële uitreiking plaats aan de winnaars. 

Bezoekers, bierliefhebbers en belangstellenden in bier en bierbrouwen zijn van harte welkom op het festival. De entree is gratis en bij de kassa kan men munten kopen. Consumpties worden uitsluitend in het speciale festival glas getapt, te huur bij de glaswerkstand en na het bezoek bij de kassa in te leveren.

Locatie Provoosthuis Potterstraat 36 4611nj Bergen op Zoom