JOHN PETRUCCI – SENA EUROPEAN GUITAR AWARD
Maandag, 24 Juni 2019, 20:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Amerikaanse gitarist John Petrucci is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2019. Petrucci is de gitarist en leider van Dream Theater, de beroemdste symfonische rockband ter wereld. Op maandag 24 juni krijgt de 51-jarige stergitarist de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Gebouw-T in Bergen op Zoom uitgereikt.

Petrucci wordt in de wereld van de metal- en progressieve rock gezien als een absolute grootheid. Met zijn band Dream Theater trad hij begin jaren ’90 in de voetsporen van fameuze bands zoals Rush, Yes en Genesis. De wellicht meest spectaculaire rockgitarist van de laatste 25 jaar, is daarmee de opvolger van zijn landgenoot Joe Satriani die vorig jaar de award uitgereikt kreeg. Eerdere winnaars waren ondermeer Joe Bonamassa, Steve Vai, Guns N’ Roses-gitarist Slash, Queen-gitarist Brian May en Steve Lukather van de band Toto. Het is de vierde keer dat de ceremonie rondom de Sena Performers European Guitar Award in Bergen op Zoom zal plaatsvinden

De uitreiking van de European Guitar Award wordt op zondag 23 juni voorafgegaan door de SENA Performers Gitaardag in het Markiezenhof en ’s avonds door SENA Performers Guitar Night in Gebouw-T. Het programma is bekend met o.a. Pablo van de Poel (DeWolff), Vedran Mircetic (De Staat), gitaarlegende Adrian Vandenberg, Urban Dance Squad-gitarist René van Barneveld en de akoestische grootmeester Eric Vaarzon Morel.

De kaartverkoop voor de Sena Performers European Guitar Award is gestart!

Ticketprijzen:

Voorverkoop: € 33,50

Dagverkoop: € 36,00

Speciale tickets:

Combiticket Guitar Night + SEGA Award: € 50,00

VIP pakket: € 260,00 per arrangement voor 2 personen. Inclusief 2 tickets, fles champagne/whisky, borrelhapjes, free drinks op T-Balkon.