Grieselstate XL
Donderdag, 20 Juni 2019, 19:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Grieselstate XL is een bijzonder project. 10 jaar geleden hebben Musical Kids in de leeftijd van 8- 10 jaar deze musical opgevoerd in de theaterzaal van het CKB. Deze groep kinderen, inmiddels jong volwassen, gaat de musical opnieuw uitvoeren. In een nieuw jasje. De musical is volledig aangepast met hilarische, soms grove humor en flashbacks naar toen. De acteurs stappen soms uit hun rol en zijn even zichzelf.

De groep bestaat uit 15 acteurs en actrices waaronder drie jonge Musical Kids van dit cursusjaar. Zij zijn opgegraven en spelen mee in deze musical naar het boek geschreven door Antony Horowith.

Opgegraven? Ja, opgegraven! De musical speelt zich af op een school waar heksen, zombies en vampiers huishouden. Een aantal gewone leerlingen worden naar deze wel heel speciale school gestuurd. Daar zullen zij extra discipline leren zoals hun ouders dat graag wensen. Maar wat ze daar werkelijk leren overtreft hun stoutste dromen. Ze gaan voodoo poppetjes doorboren. Ze leren ontleden, maar niet op het gebied van grammatica. Gymlessen bestaan uit graven springen en leren doodvallen. Ze leren ook in de toekomst kijken.

De kleding is een lust voor het oog en de muziek….een lust voor het oor, maar wel een stukje griezeliger dan 10 jaar geleden. Bovendien kunnen er tussen het publiek ook hele vreemde bezoekers zitten. Het wordt een griezelige beleving die zeker niet geschikt is voor kleine tere zieltjes. Ondanks de enorme dosis humor is het niet geschikt voor jonge kinderen door de indringende muziek en horror effecten.

Locatie CKB Theaterzaal Burgemeester Stulemeijerlaan 3 4611EH Bergen op Zoom
€ 5.00