VSOP | Tour d'Horizon
Zaterdag, 15 Juni 2019, 22:00 - 23:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer dan 20 instrumenten op het podium, maar slechts drie muzikanten: David Helbock, Outstanding Artist Award Winnaar in Oostenrijk, speelt vooral op instrumenten met toetsen. Johannes Bär doet al het koper, van trompet tot basflügelhorn en tuba en Andreas Broger speelt blaasinstrumenten als saxofoons, klarinetten en fluiten.

Voor hun nieuwe programma, dat werd uitgebracht als een CD op het gerenommeerde label ACT Music, liet David Helbock zich inspireren door zijn favoriete jazzpianospelers en arrangeerde hun meest bekende deuntjes voor deze speciale line-up. Zo kwamen nieuwe, opwindende versies van Watermelon Man van Herbie Hancock of Bolivia van Cedar Walton tevoorschijn - maar ook zachte, sfeervolle stukken als Keith Jarretts My Song schitteren als nieuw.
Door de jaren heen heeft "Random / Control" een echt verschillende bandbreedte ontwikkeld. Altijd ander ruw materiaal - Oostenrijkse folkmuziek, originele composities (in 2009 had David Helbock een groot compositieproject, waar hij een heel jaar elke dag een stuk schreef) en nu deze "Pianoplayer's Hits" klinkt de band altijd als "Willekeurig / Control "- een ritje op de achtbaan voor het oor en het oog.
Of zoals Roland Spiegel van de Beierse radio al jaren geleden schreef: "... Ik denk dat deze muzikant met zijn" pianocap "een van de meest opwindende spelers van de jonge Europese jazzscene is, de luisteraar ervaart iets nieuws wanneer David Helbock speelt. En het is nooit "topzware" muziek - het is muziek die het lichaam en de geest prikkelt ... "

Locatie Markiezenhof Steenbergsestraat 8 Bergen op Zoom Franse Tuin