MayDay Jazzband ft. Dorona Alberti. Presented by: Cloïn Schilderwerken
Vrijdag, 14 Juni 2019, 20:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze topper, Dorona Alberti, is exclusief te gast op het muzikale jublieum-feestje dat de 25-jarige MayDay Jazzband ons, maar natuurlijk vooral ook zichzelf, zal aanbieden. Voor de mannen van de MayDay wordt dit concert de aftrap van een jaar vol verrassingen.

“Wat voor stijl zing je?”, is de moeilijkste vraag die je aan Dorona Alberti (1975) kunt stellen. Niet omdat het een lastige is, maar omdat het antwoord niet eenduidig is. Dorona zingt namelijk alles. Alles wat ze mooi vindt. En dat is nu eenmaal niet één stijl. Het is wel een bepaald soort. Het is Dorona-muziek; met soul, met een randje en met emotionele diepgang... Of zoals ze het zelf omschrijft: 'Muziek met oempf!’. Ze heeft een dijk van een stem, die zowel verleidelijk als gevaarlijk is. Dorona's motto: geen regels, geen hokjes, geen grenzen.

Op dat vlak van veelzijdigheid zullen Dorona Alberti en MayDay Jazzband elkaar volkomen begrijpen. MayDay maakt eigenlijk onvervalste straatjazz, in alle soorten en maten. Dat kan “oude stijl” zijn, maar net zo goed 'n MayDay-interpretatie van de muziek van Michael Jackson of Matt Bianco. Naar voorbeeld van oude jazz-helden als Louis Armstrong, tot de eigentijdse Rebirth Jazzband van New Orleans. Twee trompettisten, twee trombones, twee saxofoons en 'n klarinet, 'n banjo, drie man slagwerk en 'n sousaphone maken de vaste bezetting tot een lust voor oog en oor.

Met deze ontmoeting gaan zowel MayDay als Dorona met veel plezier een nieuw avontuur aan. Zij treffen elkaar op een breed muzikaal uitstapje, of misschien wel een sprong in het diepe. Wordt het een harmonieuze samenklank of een vrolijke clash? We gaan het zien!

Dorona is de frontvrouw van Gare du Nord, de bekendste lounge jazzband van Nederland, met optredens in binnen- en buitenland. Ze is te horen op het dubbelplatina album “Sex ’n' Jazz” en meerdere, succesvolle albums. In 2018-2019 is Dorona te zien in de theaters met Käsebrot, met de twee topmuzikanten Charly Zastrau (piano) en Jonas Pap (cello). De Volkskrant omschrijft Dorona als een ‘charismatische bom met een dijk van een stem, loepzuivere uithalen [en] elastische danspassen’.

Onze Bergse MayDay Jazzband heeft zich in de afgelopen 25 jaar ontplooid als een typisch straatorkest van “New Orleans aan de Schelde”. Een straatorkest met podiumkwaliteiten. Mayday is wereldberoemd van Silkeborg (Denemarken) tot in Cork (Ierland). Maar ook in alle hoeken van Duitsland en diverse uithoeken in Cantanhede (Portugal), Lenk (Zwitserland) of Chasseneuil (Frankrijk). MayDay kwam met de CD “Raketten en Sigaren” en later met de CD+DVD “Feedeleeteet en Boozelyboop”. Hun feestje mag u niet missen!

Locatie Beursplein Bergen op Zoom