DAG VAN HET KASTEEL
Maandag, 10 Juni 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.markiezenhof.nl

DAG VAN HET KASTEEL

Tijdens de Dag van het Kasteel (Tweede Pinksterdag) vinden er leuke activiteiten plaats in het Markiezenhof. Dit is tevens de allerlaatste dag, de finissage van de tentoonstelling Lage Landen, schatten uit het Rijks. In het Markiezenhof is er van alles te doen en beleven voor jong en oud. Er zijn workshops aquarel, rondleidingen en er komt een goochelaar.

Workshop Aquarellen Wees creatief en doe mee aan de workshop aquarel. Laat je inspireren door de schilderijen uit het Rijksmuseum met als thema aarde. Bij aquarellen gaan water en kleur sfeervol in elkaar over. Nu krijg je zelf de kans om deze schildertechniek uit te proberen. De workshops aquarel wordt gegeven door Simone Muermans, docent bij het Centrum voor de Kunsten. Je kunt je opgegeven voor de workshop om 13.00 uur of om 14.00 uur.

Rondleiding Samen kijken = Meer zien Je maakt kennis met een nieuwe en inspirerende manier van kijken naar kunst volgens de methode Visual Thinking Strategies (VTS). Je bekijkt kunstwerken op een eigen persoonlijke manier. Wat gebeurt er in een schilderij, waaraan zie je dat en wat ontdek je nog meer..? 'Samen Kijken = Meer Zien' nodigt je uit tot aandachtig kijken en onderzoeken en met elkaar in gesprek gaan over wat je ziet. Tijdens de rondleiding, die ongeveer 45 minuten duurt, kijk je onder leiding van een gespreksleider langer en intensiever naar een aantal schilderijen; het kan zomaar gebeuren dat je niet uitgepraat raakt over een kunstwerk! Er zijn 2 rondleidingen + verwerking "Samen Kijken = Meer Zien" (voor jong en oud) om 13.00 uur en om 14.45 uur.

Rondleiding het Markiezenhof en zijn bewoners

Maak kennis met de bewoners van het stadspaleis en laat je rondleiden door hun woonvertrekken. Je krijgt veel te horen over de bouw- en restauratiegeschiedenis van het Markiezenhof, het oudste stadspaleis van Nederland.

Er worden 2 rondleidingen gegeven om 13.00 uur en om 14.45 uur.

Goochelacts Voor kinderen is er een goochelaar. Mika van de Berg, ook bekend als de goochelaar bij de ‘zeeridders en prinsessendag’ in het Markiezenhof, komt leuke acts geven in de Franse tuin. Laat je verrassen door Mika de goochelaar.

Tentoonstelling Lage Landen schatten uit het Rijks De Dag van het Kasteel is teven de allerlaatste dag van de bijzondere tentoonstelling Lage Landen. Een prachtige reis door de geschiedenis van de Nederlandse landschapsschilderkunst aan de hand van 38 parels uit het Rijkmuseum, aangevuld met werk uit onze eigen collectie. Bekende schilders zoals Paul Gabriel, Jacob van Ruisdael, Jozef Israëls, Jacob en Willem Maris en Willem Roelofs. Een ander uniek pronkstuk is de japon van Hare Majesteit Koningin Máxima, ontworpen door Jan Taminiau. Op de begane grond is een foto-expositie van Erik de Jonge, boswachter en natuurfotograaf.

Dag van het Kasteel

De Nederlandse Kastelenstichting en ruim 100 kastelen, buitenplaatsen en ruïnes openen hun deuren op Tweede Pinksterdag. Iedereen is van harte welkom!

Locatie Markiezenhof Steenbergsestraat 8 Bergen op Zoom