COLLEGE ON TOUR | MARKIEZENHOF
Vrijdag, 24 Mei 2019, 14:00 - 18:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verrassend Agrifood West-Brabant

Studenten, ondernemers en bestuurders ontmoeten elkaar tijdens ProefMei College on Tour. Een zinnenprikkelend programma met een eigentijdse sfeer. Het event gaat in op onze regio binnen de Nederlands- Vlaamse Delta. De colleges worden gegeven door o.a. HAS Hogeschool, Avans Hogeschool  en HZ Zeeland.

Het openingscollege heeft als titel ‘nooit meer honger’ en wordt verzorgd door Dalila Said van Het EETschap. Gezond, betaalbaar en duurzaam eten voor iedereen: dát is waar het EETschap aan werkt! Alle projecten van het EETschap hebben als doel een sociaal voedsellandschap te realiseren, waarin iedereen de kans krijgt gezond te eten en mee te doen.

Na het openingscollege volgen op andere locaties twee interactieve carrouselcolleges in een kleinere setting. Hier gaat het o.a. over de wereld-voedselketen, voedsel & veiligheid en het thema water. De colleges prikkelen ook de zintuigen, doordat er iets te proeven is tussendoor.

Na de twee carrouselcolleges volgt het slotcollege. Dat gaat in op urban farming en de korte keten. Een spannende reis langs Belgische innovaties die ingaan op verticale landbouw, stadsmoestuinen en sociale veerkracht.

En wat doe je na het verlaten van de collegezaal…? Juist! Met elkaar wat drinken en een hapje eten.

ProefMei College on Tour
Locatie: Het Markiezenhof, Bergen op Zoom
Datum: vrijdag 24 mei
Aanvang: 14.00
Aansluitende borrel: 17.00

Locatie Markiezenhof Steenbergsestraat 8 Bergen op Zoom