Nederlands Kampioenschappen Doubletten
Zaterdag, 18 Mei 2019, 10:00
Tot Zondag, 19 Mei 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

het Nederlands Kampioenschappen Doubletten dat onder auspiciën van de Nederlandse Jeu de Boules Bond bij Jeu de boules Vereniging Petangeske wordt gehouden, barst in alle hevigheid los. We zijn er trots op te mogen melden, dat het met medewerking van de Bergse Stadsreuzen zelfs een ‘reuzen’toernooi gaat worden. De opening op zaterdag 18 mei van het mannentoernooi zal zeker een officieel tintje krijgen door de aanwezigheid van onze wethouder Barry Jacobs. Hij zal deze opening om 10 uur verrichten. Zondag 19 mei is de finaledag waarop de mannen hun eindronden spelen en verder de jeugd en de vrouwen hun opwachting maken. De opening die ook om 10 uur plaats vindt, zal een spectaculaire invulling krijgen, vanwege de genoemde samenwerking.

Aan het NK Doubletten nemen geweldige toppers deel! Tom van der Voort, één van onze eigen topspelers, doet natuurlijk mee. Maar ook spelers als Ricardo Saarloos, Eddie Hollestelle, Stefan Scheltema, Leo Kruf en Ruud Pompe. Al in 2012 nam Tom deel aan het WK in Frankrijk, maar hij nam ook deel aan de WK’s in Madagascar 2016 en Canada 2018. Veelal was hij hier met andere toppers zoals Noël Kempeneers, Essa Agzoul, Joey van Doorn en Kees Koogje. Vooral Kees grossiert in titels en doet dit zowel nationaal als internationaal. Het merendeel van de mannen speelt hun wedstrijden niet alleen in doublettevorm, maar ook alleen (Tête à Tête), als triplette en zelfs gemixed.

Ook bij de vrouwen is er een geweldige en aansprekende deelname. Natuurlijk komen vanuit JBV Petangeske Lieke van der Voort en Ellen Walrave. Beiden bekend door hun deelname aan verschillende Europese Kampioenschappen. Verder staan vrouwen die regelmatig deel uit maken van diverse nationale selecties op het punt van inschrijven. We zullen dan ook coryfeeën als Sandy Rikkers (meermalen Nederlands Kampioene), Josefien Koogje, Judith van de Eijnden en Elke van der Linden aan het werk zien.

Het NK is een happening op zich en hoewel Petanque, de wedstrijdvorm van Jeu de Boules, grote internationale bekendheid geniet en gespeeld wordt in zowel Europa als een groot aantal Aziatische landen als Thailand en Vietnam, maar ook van Canada tot Zuid-Amerika, kennen de meeste Nederlandse topspelers en speelsters elkaar van het groot aantal toernooien dat wekelijks in den lande wordt gespeeld. Vriendschap, respect voor elkaar en de kunde een hele dag op en top geconcentreerd te blijven, is de basis van de sport. Wij verwachten een groot aantal geweldige wedstrijden te zien. Zowel op zaterdag bij de verwachte 60 à 70 teams ( = 120 à 140 spelers) als zondag waarbij ook vrouwen en jeugd hun toernooi gaan afwerken.

Wij ontvangen u graag als bezoeker op 18 en/of 19 mei a.s.

Locatie  Jeu de boulesVereniging Petangeske Beukenlaan 16A Bergen op Zoom