“unieke ervaring om dit te beleven” LEZING EN PROEVERIJ MET ROMEINS ETEN IN NATUURHISTORISCH EN VOLKENKUNDIG MUSEUM
Zaterdag, 11 Mei 2019, 14:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdag 11 mei organiseert het Natuurhistorisch En Volkenkundig Museum in Oudenbosch een lezing en proeverij over de Romeinse keuken in de Lage Landen. Dit als passende en smakelijke afsluiting van de Nationale Romeinenweek.

 

‘De Smaak van de Romeinen, of Waar kwam het voedsel vandaan?’ is de titel van de uiterst boeiende lezing. Rond het jaar 57 voor Christus kwamen Romeinse verkenners naar onze gebieden om te kijken of er hier een noordelijke grens aan het Romeinse rijk te vormen was. Met grote groepen soldaten en de bouw van castella veranderde ons landschap voorgoed. Wat waren de culinaire gevolgen van deze ontwikkeling? En waar kwam al dat voedsel vandaan? Had Rome nog enige invloed?

 

Aansluitend kunnen de gasten genieten van dat voedsel. Culinair historica Claudia Vandepoel staat garant voor een deskundig en gevarieerd aanbod van hetgeen de Romeinen destijds aten en dronken. Het is een ervaring op zich om te proeven wat er zoal op het menu stond.

 

toegang en tijd

De entreeprijs is € 12,50,– inclusief de Romeinse maaltijd. Aanvangstijd 14:30 uur. Het programma omvat lezing – pauze – proeverij. Vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Menu

Het menu - het is heus een bijna volledige maaltijd – omvat panis (Romeins Molenbrood) met olivarium (olijventapenade), moretum (verse kruidenkaas), oleis (romeinse olijven), gestoofd lamsvlees, puls (soldatenvoedsel) en gevulde dadels.

Aan drankjes wordt geserveerd mulsum (honingwijn) en hydromel (drank met appelsap en honing).

Locatie D ‘ E N G E L E N B U R G H Molenstraat 24 4793 EG Fijnaart