Kinderactiviteiten in het Markiezenhof Kleiworkshop Bergse amforen, archeologische bodemgeheimen en een demonstratie glasblazen
Zaterdag, 11 Mei 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er staan een aantal leuke kinderworkshops op de agenda van het Markiezenhof. Deze hebben een link met aarde, het thema van de tentoonstelling ‘Lage Landen, schatten uit het Rijks’.

Er is een kleiworkshop, ‘Maak je eigen mini amfoor’. Kinderen gaan een kruikje maken met een leuk bijzonder oor. Bij de workshop ‘Archeologische bodemgeheimen’, gaan ze puzzelen met scherven als een echte archeoloog. Glasblazer Willen Buyse geeft een interactieve workshop, hij neemt je mee in de wereld waar vakmanschap, vuur en vloeibaar glas domineren. Deze activiteiten vinden plaats in de landelijke week van de Romeinen.

Vuur & glas, een interactieve demonstratie Op zaterdag 11 mei komt de glasblazer naar het Markiezenhof, hij geeft een gratis interactieve workshop in de Hofzaal.

Glas is één van de meest fascinerende vloeistoffen die we kennen op aarde. Bepaalde zandsoorten worden direct helder glas als ze worden verhit tot een temperatuur van ongeveer 1100 graden Celsius. Met speciale glasblaastechnieken zijn er prachtige vormen te creëren. GlasEntertainer Willem Buyse neemt je mee in de spectaculaire wereld waar vakmanschap, vuur en vloeibaar glas domineren! Op een boeiende, humorvolle manier demonstreert hij zijn glasblaaskunst.

Voor meer informatie over deze kinderactiviteiten zie www.markiezenhof.nl

Locatie Markiezenhof Steenbergsestraat 8 Bergen op Zoom