Salon der Verzen Feest der Poëzie met o.a. Ramana
Donderdag, 09 Mei 2019, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een live voorstelling vol poëzie, muziek en magie!

Salon der Verzen is een voorstelling vol muziek, poëzie, zang en magie van collectief Feest der Poëzie uit Amsterdam met o.a. magiër Ramana in de sfeervolle entourage van de Hofzaal Markiezenhof.

Sopraan Susanne Winkler en pianist Daan van de Velde brengen liederen die aansluiten op de schilderijen van de tentoonstelling Lage Landen, schatten uit het Rijks (nu in het Markiezenhof). Simon Mulder draagt gedichten voor van grote dichters van weleer en eigen werk. Ook de Bergs gerelateerde schrijver Lodewijk van Deyssel en voordrachtskunstenaar Albert Vogel sr. zul je voorbij horen komen! Daarnaast presenteert hij samen met soundscape-artiest Jesse LaChiffre een bijzondere samenval van voordracht, muziek en film in het explicatorium 'Mijn liefste was dood', op een gedicht van Herman Gorter.

Magiër Ramana, bekend van televisie (winnaar De nieuwe Uri Geller) zal je versteld doen staan met een magie-act rondom het thema 'Aarde' (Lage Landen).

Mirte Eggenkamp betreedt het podium als Henriette Roland Holst, de dichteres en socialiste die veel gedichten over het Brabantse landschap schreef en dit jaar 150 jaar geleden is geboren.

Locatie Markiezenhof Steenbergsestraat 8 Bergen op Zoom Hofzaal
€ 12.50