Introdans - Leve Larbi
Woensdag, 08 Mei 2019, 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.dekringroosendaal.nl

De Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui is een van de meest toonaangevende hedendaagse choreografen ter wereld. Hij werd onlangs nog door het gezaghebbende Duitse tijdschrift Tanz voor de derde keer uitgeroepen tot Choreograaf van het Jaar. Introdans is er dan ook bijzonder trots op dat het, als enig Nederlands gezelschap, drie van Cherkaoui’s choreografieën mag uitvoeren, waaronder een Nederlandse première.

Loin
In Loin creëert Cherkaoui tegen de achtergrond van een monumentale Marokkaanse muur een meditatieve sfeer, resulterend in een hallucinerende choreografie.

Orbo Novo
Orbo Novo is geïnspireerd door de gevoelens van vrijheid, opsluiting, verbinding en eenzaamheid die New York bij de dansmaker opriep. Het werk is gezet op de fraaie muziek van Szymon Brzóska.

Pure (Nederlandse première)
De Nederlandse première van Pure is een lyrisch, virtuoos duet, vol bijzondere lifts, dat handelt over de thema’s zuiverheid en reiniging. In de choreografie beschildert de vrouw zichzelf met Japanse tekens, die door de man vervolgens telkens worden uitgewist.

Locatie De Kring Roosendaal Kerkstraat 1 4701 HT Roosendaal
Ticket: € 26,58