Nationale Jongerenherdenking Roosendaal
Zaterdag, 04 Mei 2019, 18:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.dekringroosendaal.nl
Nationale Jongerenherdenking Roosendaal
De invulling van Jongerenherdenking in Roosendaal is drieledig en bestaat uit een voor-, hoofd- en naprogramma in en om De Kring Roosendaal gegrond op het thema ‘oorlogsverhalen’. Het voorprogramma bestaat uit verschillende muziek- en dansoptredens; een heuse fototentoonstelling en, in navolging op het grote succes van vorig jaar, een groots opgezette Escape Experience.

Het hoofdprogramma vindt plaats in de Grote Zaal van De Kring Roosendaal. Dit jaar neemt Gwen van Poorten (BNNVARA) het publiek mee door het avondprogramma. Om te beginnen wordt iedereen uitgenodigd de mobiele telefoon in de hand te nemen en een speciale website te openen. Een zogenaamde Smartphone Orchestra luidt de twee minuten stilte in die wordt aangekondigd op alle telefoonschermen. Na de stilte wordt het programma hervat met een dansoptreden van het Dansatelier Roosendaal. Een verhalende dansvoorstelling over het vroeger en het nu; gemaakt en uitgevoerd door lokale danstalenten. Afsluitend wordt iedereen naar het Tongerloplein geleid voor een bijzondere muzikale samenkomst. 

Na afloop van het hoofdprogramma worden alle bezoekers uitgenodigd om af te reizen naar Station Roosendaal. Alwaar theatercollectief ‘Vrouwen van Wanten’ samen met verschillende Roosendaalse jongeren de locatievoorstelling ‘Perron 1’ zullen presenteren. In tegenstelling tot het programma in en om het theater; wordt voor deze voorstelling een toegang geheven. Voor wie liever op het Tongerloplein blijft, zorgen de mannen van H!P voor een passende muzikale afsluiter. 
Locatie De Kring Roosendaal Kerkstraat 1 4701 HT Roosendaal