Dodenherdenkingen in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat
Zaterdag, 04 Mei 2019, 19:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bergen op Zoom

In de Sint-Gertrudiskerk vindt op 4 mei een herdenkingsdienst plaats. De dienst start om 19.00 uur. Om plm. 19.40 uur verplaatsen de aanwezigen zich, voorafgegaan door Tamboerkorps Odiles Rapid, via de Grote Markt en de Zuivelstraat, naar het Thaliaplein.

De Stichting Dodenherdenking 4 mei Bergen op Zoom houdt op het Thaliaplein een herdenkingsplechtigheid. Deze begint om 20.00 uur met twee minuten stilte. Daarna volgen krans- en bloemlegging. Het programma wordt opgeluisterd met muziek door Harmonie Kolpings Zonen, voordrachten door jongeren en burgemeester Frank Petter houdt een toespraak.

In de grote zaal van Theater de Maagd start om 21.00 uur de toneelvoorstelling 'Twee Minuten', uitgevoerd door cursisten van het CKB. De entree voor deze voorstelling is gratis. Meer informatie vind je hier.

 

Halsteren

Van 19.00 – 19.45 uur wordt een kerkdienst gehouden in de Martinuskerk in Halsteren.

Met een stille tocht verplaatsen de aanwezigen zich daarna naar het herdenkingsmonument. Om 20.00 uur wordt daar een herdenkingsplechtigheid gehouden met kranslegging, muziek, zang en een toespraak.

 

Lepelstraat

Van 19.00 -19.45 uur wordt een herdenkingsmis opgedragen in de Sint-Antoniuskerk in Lepelstraat. Om 20.00 uur begint de herdenkingsceremonie bij het monument bij de kerk met twee minuten stilte, krans en bloemlegging, een toespraak en muzikale omlijsting.

 

Op 5 mei is er ook nog het Herdenkingsprogramma Open Joodse Huizen - Huizen Van Verzet. Klik hier voor meer informatie.

Locatie Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat