Kinderactiviteiten in het Markiezenhof Kleiworkshop Bergse amforen, archeologische bodemgeheimen en een demonstratie glasblazen
Zaterdag, 04 Mei 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er staan een aantal leuke kinderworkshops op de agenda van het Markiezenhof. Deze hebben een link met aarde, het thema van de tentoonstelling ‘Lage Landen, schatten uit het Rijks’.

Er is een kleiworkshop, ‘Maak je eigen mini amfoor’. Kinderen gaan een kruikje maken met een leuk bijzonder oor. Bij de workshop ‘Archeologische bodemgeheimen’, gaan ze puzzelen met scherven als een echte archeoloog. Glasblazer Willen Buyse geeft een interactieve workshop, hij neemt je mee in de wereld waar vakmanschap, vuur en vloeibaar glas domineren. Deze activiteiten vinden plaats in de landelijke week van de Romeinen.

 

Workshop Bergse amforen Amforen zijn kruiken met meestal twee oren. Deze werden oorspronkelijk gebruikt door de Grieken en Romeinen, zij bewaarden er voedsel en drank in. Met de komst van de Romeinen naar de Lage Landen werden de amforen ook hier gebruikt. Ze hadden toe nog geen plastic en karton. Dus maakten zij de amforen van klei die in de buurt van de zee en rivieren gevonden werd. In de tentoonstelling ‘Lage Landen, schatten uit het Rijks’ zijn ook amforen te zien en natuurlijk in de vaste opstelling van het museum. Zaterdag 4 mei gaan kinderen zelf een amfoortje maken, een kruikje met een grappig oor, in de Hofzaal van het Markiezenhof. De kinderen gaan eerst inspiratie opdoen in de tentoonstelling, daarna gaan ze van Bergse klei een kruik maken. Wat voor oor krijgt jouw amfoor?

 

Voor meer informatie over deze kinderactiviteiten zie www.markiezenhof.nl

Locatie Markiezenhof Steenbergsestraat 8 Bergen op Zoom