Boerenfestival
Zondag, 14 April 2019, 13:00 - 16:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Boerenfestival
ZLTO Roosendaal en MEC Roosendaal organiseren het Boerenfestival bij T-Huis Visdonk. Dit gratis festival wordt georganiseerd om uw inzicht te geven in verschillende agrarische bedrijven en agrarisch gerelateerde streekproducten. Op deze middag gaan de koeien van het naastgelegen boerenbedrijf naar buiten en dit is een belevenis op zich.
Tijdens dit festival bieden een aantal lokale boeren hun producten aan en zijn er vele leuke activiteiten voor jong en oud; zoals schapendrijven, bezoek bij twee boeren in de (melk)stal, kraampjes met agrarisch gerelateerde producten uit Roosendaal en omgeving en zelf broodbakken zoals de mensen dat in het stenentijdperk deden zo’n 3000 jaar geleden. Ook is er een melkkoe en een springkussen en er staan oude landbouwmachines van onder andere OTMV. De OTMV (oude trekker en motoren vereniging) viert dit jaar haar 40 jarig jubileum, tijdens het Boerenfestival wordt daar ook aandacht aan besteed. 
Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen bij twee melkvee bedrijven. Beide bedrijven hebben een andere manier van melken en het is dus zeker interessant om de verschillen te komen bekijken. Het belooft ook weer een heus spektakel te worden als de koeien na de winterperiode op stal weer voor het eerst naar buiten gaan.
Locatie MEC Roosendaal (T-Huis) Dennescheerderdreef 11 4707 PK Roosendaal