Het Zuidelijk Toneel en House Crying Yellow Tears
Zaterdag, 13 April 2019, 20:00
Tot Zondag, 14 April 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.dekringroosendaal.nl
Het Zuidelijk Toneel en House Crying Yellow Tears
concept en regie: Suze Milius - spel: Abke Haring, Nadia Amin, Milou van Duijnhoven e.a.

Zijn we beesten, of worden we tot beesten gemaakt? Met haar debuut in de grote zaal verrast Suze Milius met een monumentale voorstelling over filmregisseur Stanley Kubrick, zijn esthetiek en zijn gewelddadige wereldbeeld.
Stanley Kubrick. Stil straatschoffie uit de Bronx, schaker, fotograaf, notoir pessimist, maniakaal perfectionist en een van de meest invloedrijke filmmakers van na WO II. Spartacus, Lolita, 2001: A Space Odyssey, A Clockwork Orange, Full Metal Jacket, The Shining; films die meerdere generaties hebben getekend. En daar tegenover Suze Milius, die vele vormen van theatermaken samen kan brengen.
Ze bewondert Kubrick evenzeer als ze bang van hem is. Vanwege zijn esthetiek, zijn wereldbeeld, zijn bijna obsessieve interesse voor geweld als onvervreemdbaar onderdeel van de mens. Al op jonge leeftijd kregen zijn films voor Suze een iconische status, er werd over gesproken als films die ze echt moest zien, waarna er kwellend aan toe werd gevoegd dat ze er nog te jong voor was. Het zien van de films haalde weinig van de enigmatische schittering weg, en inzicht in zijn dictatoriaal perfectionisme voegde er nog een schepje aan toe.
Suze Milius begon ooit aan een studie antropologie om daarna te beseffen dat haar onderzoek naar het gedrag van mensen ook uitgevoerd kan worden in het theater. Met jou als onderzoeksobject en uiteraard als hooggeëerd publiek.
Locatie De Kring Roosendaal Kerkstraat 1 4701 HT Roosendaal
Ticket: € 25,04