Record Store Day
Zaterdag, 13 April 2019
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De lijst met nationale- en internationale releases voor Record Store Day 2019 is zojuist bekend gemaakt. Het is zo mogelijk een nog indrukwekkender lijst dan voorgaande jaren, met exclusieve titels die alleen verkrijgbaar zijn tijdens de tiende editie van Record Store Day Nederland op zaterdag 13 april. Bekijk de gehele lijst via de volgende link; https://recordstoreday.nl/wp-content/uploads/2019/02/RSD-Releaselijst-2019.pdf

Meer aandacht voor lokaal
Opvallend is dat de releaselijst meer lokale releases dan ooit vertegenwoordigt. Het debuut van Van Dik Hout uit 1994 – met daarop de Nederpopklassieker Stil In Mij – verscheen bijvoorbeeld alleen op CD. Een hiaat dat nu eindelijk wordt opgevuld met een mooi verzorgde (blauwe) dubbel-lp. Opvallend genoeg verscheen ook De Bom van Doe Maar niet eerder op een van hun albums, nu is ie er op 7″single. Nieuw werk is er van ’s Nederlands meest veelbelovende zangeres Nona, maar ook van Krezip en van Next of Kin, een uniek project van Dawn Brothers met o.a. Tim Knol en DeWolff.  En RSD-Ambassadeur De Staat verzorgt tenslotte niet alleen de gratis RSD-single, maar ook een 12″ met unieke Bonus Bubbles.

Internationaal aanbod
Naast lokaal, zitten er uiteraard tussen het internationale aanbod ook weer vele bijzondere titels. Zo kan mee twee verschillende releases van Queen’s meesterwerk Bohemian Rhapsody verwachten, een plaat die het enorme succes van de biopic weer volop in de schijnwerpers staat. Een unieke heruitgave van de originele mono-versie van A Saucerful of Secrets van Pink Floyd staat op de lijst en de opnames van de psychedelische soulshow van Sly and the Family Stone op Woodstock verschijnen voor het eerst op vinyl. Dat de lijst niet alleen uit klassiekers bestaat bewijzen nieuwkomers als Anderson .Paak, Britse punkers Idles en indieheldin Courtney Barnett

 

 

 

Foals - Everything Not Saved Will be lost

 

De eerste 10 klanten krijgen een enveloppe met een lyric, mogelijk zitten hier ook 2 kaartjes in voor het uitverkochte concert in Paradiso!

In 2008 verscheen Antidotes, het debuutalbum van deze band uit Oxford. Die plaat had een behoorlijk lange aanloopperiode nodig waarin deze vriendengroep op zoek was naar een eigen geluid en hun instrumenten nog moesten beheersen. Toen dit uitgekristalliseerd was begonnen ze aan de opnames. Het album was direct een succes en Foals is inmiddels uitgegroeid tot een grote act die op vele festivals te zien was. Het derde album Holy Fire was daar mede verantwoordelijk voor, want met die plaat braken ze ook internationaal door. Hoge verwachtingen dus voor Everything Not Saved Will Be Lost, een album dat uit twee delen bestaat. Het eerste deel ligt nu in de winkels, deel twee komt later dit jaar nog. Het is een diepzinnige plaat geworden waarin de individuele leden zich van hun meest persoonlijke kant laten zien. Het is behoorlijk hoogdravend allemaal, want de band stelt dat het nieuwe werk een ‘apocalyptisch vraagstuk’ is geworden. Je moet volgens hun dan ook beide delen apart van elkaar zien, het is geen werkstuk dat doormidden is gehakt. We zijn dan ook zeer benieuwd wat deel twee gaat brengen, tot die tijd vermaken we ons uitstekend met deze prima nieuwe plaat. (Mania, Bert Dijkman)

Locatie De Waterput Bosstraat 36 4611ND Bergen op Zoom