Workshop met je handen in de kle
Zondag, 31 Maart 2019, 10:30 - 12:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens deze workshop ontdekken de deelnemers de wereld van natuurlijke materialen door hun handen vuil te maken en hun eigen aardewerk uit ruwe klei te maken. Met je handen in de klei is op zondag 31 maart in de Hofzaal van het Markiezenhof. In de voormiddag is er een workshop voor kinderen en ’s middags voor volwassenen. De workshop wordt gegeven door de dames van Atelier NL.

Tijdens de tentoonstelling ‘Lage Landen, schatten uit het Rijks’, organiseert het Markiezenhof allerlei activiteiten rondom het thema aarde. De workshop start met een bezoek aan de tentoonstelling waar de ontwerpers van Atelier NL (Nadine Sterk & Lonny van Rijswijk) over hun werk vertellen en hun werkwijze met lokale ruwe materialen toelichten. Vervolgens begeleiden zij de deelnemers bij de stappen die nodig zijn om de ruwe klei geschikt te maken voor het vervaardigen van aardewerk.

Je leert alles over het materiaal, wat klei precies is, waar het vandaan komt, waarom klei ver-schillende kleuren heeft en nog veel meer!

Zodra iedereen erin geslaagd is om het materiaal geschikt te maken voor bewerking, is er de gelegenheid om een eigen stuk aardewerk te vormen uit de eigen bewerkte klei, dat vervolgens gebakken wordt. De kunstwerkjes mag je later (na een aantal weken) mee naar huis nemen.

In de voormiddag (10.30 – 12.00 uur) is er een workshop voor kinderen en ‘s middags (13.30 - 16.00 uur) voor volwassenen.

 

Atelier NL is een studio van design duo Lonny van Rijswijk en Nadine Sterk. Beide studeerde ruim 10 jaar geleden af aan de Design Academy in Eindhoven. In 2017 winnen ze de Dutch Design Award Research met het project Zandglas: lokaal zand omsmelten tot unieke glasobjecten.

 

PRAKTISCHE INFO

WORKSHOP voor kids

Zondag 31 maart: 10.30 - 12.00 uur

 

WORKSHOP voor volwassenen

Zondag 31 maart: 13.30 - 16.00 uur

Locatie: Hofzaal - Markiezenhof

Zie ook: www.markiezenhof.nl/lagelanden

Locatie Markiezenhof Steenbergsestraat 8 Bergen op Zoom Hofzaal