The Rootsriders, The Calicos en meer bevestigd voor Op De T Festival 2019
Zaterdag, 30 Maart 2019, 13:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.gebouw-t.nl

Op De T Festival, het meest duurzame festival van de regio Bergen op Zoom, is toe aan de negende editie. Elke keer op Hemelvaartsdag: dit jaar op donderdag 30 mei. Toegang is zoals elk jaar helemaal gratis. Op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom treden diverse bands op, is er een festivalmarkt en een grote kinderhoek voor de kleine festivalganger. Nieuw dit jaar is een container die door het jongerenplatform van Gebouw-T, Young Creations, wordt ingevuld.

 

Op De T Festival is een festival voor jong en oud. Vanaf 13:00 uur kan iedereen terecht op het festivalterrein. Dit jaar op het affiche: The Rootsriders brengen een ode aan Bob Marley en de Rock Rollin’ Blues van The Juke Joints. Daarnaast komt ook de winnaar van Humo’s Rock Rally in België langs: The Calicos. Zij weten het publiek met hun americana zeker in te pakken. De heerlijke soulful pop van Bergse band The Vision of Johanna en Nederlandstalige hiphop van Bas de Meijer maken de line-up compleet. Het reguliere programma duurt tot 20.00 uur, daarna is de gratis afterparty in Gebouw-T met de DJ’s van Waterput Swing.

 

Naast muziek biedt Op De T Festival nog veel meer. Er is een festivalmarkt waar diverse, voornamelijk vintage en handgemaakte, producten door lokale ondernemers aangeboden. In de aparte kinderhoek kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de diverse activiteiten die er georganiseerd worden. Nieuw dit jaar is een container waar een programma voor 12- tot 16-jarigen wordt gepresenteerd door het jongerenplatform van Gebouw-T: Young Creations.

Bij het organiseren van het Op De T Festival wordt ernaar gestreefd om het festival zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Er is veel aandacht voor afvalscheiding, de drinkbekers zijn van afbreekbaar materiaal gemaakt en bezoekers worden aangeraden om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen.

 

Op De T Festival wordt jaarlijks door Poppodium Gebouw-T georganiseerd en kan niet plaats vinden zonder de inzet van tientallen vrijwilligers. Het festival is dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen achter de bar of bij de op- of afbouw van het festivalterrein. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het festival: www.opde-t.nl.

 

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611WJ Bergen op Zoom