Opening Boekenweek Presentatie van Ward Warmoeskerken én voorlezen uit het Brabants Boekenweekboek
Zaterdag, 23 Maart 2019, 14:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart staat de Boekenweek centraal rond het thema: De moeder de vrouw.

Zaterdag 23 maart wordt de Boekenweek vanaf 14.00 uur feestelijk geopend in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Als vader van drie jonge kinderen en als ontwerper van kleding voor vrouwen (en mannen!) kijkt Ward Warmoeskerken met gekleurde ogen naar het thema van de Boekenweek. Hoe is het om vader te zijn? Hoe anders is de rol van een moeder? Hoe verandert het beeld over het moederschap als je vader wordt?

Ward denkt er graag over na en deelt zijn gedachten tijdens de opening van de Boekenweek. Met teksten en ontwerpen die hij maakte voor vrouwen en moeders geeft hij een eigen invulling aan het thema De moeder de vrouw.

In 2019 is het Brabants Boekenweekboek Moeder de vrouw uitgegeven, dat aansluit bij het thema van de Boekenweek. Aan deze editie werkten 48 auteurs mee. Zij schreven verhalen en gedichten in het dialect van hun woonplaats of geboortestreek. Tijdens de opening van de Boekenweek lezen Frans Nefs (Halsteren), Paul Asselbergs (Bergen op Zoom), Edy Minnebach (Hoogerheide) en Jan Luysterburg (Woensdrecht) hun bijdrage voor. Het Brabants Boekenweekboek Moeder de vrouw is deze middag ook te koop

Locatie de Bibliotheek Bergen op Zoom Kortemeestraat 17 4611TK Bergen op Zoom