JOY DIVISION UNDERCOVER + WATERPUT SWING TRIBUTE TO JOY DIVISION
Zaterdag, 23 Maart 2019, 21:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact www.gebouw-t.nl

JOY DIVISION – 40 JAAR UNKNOWN PLEASURES

In 2019 is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum “Unknown Pleasures” van de Britse band Joy Division verscheen. Het album wordt gezien als het startschot van de New Wave beweging in de jaren 80 en beïnvloede bands als Echo & The Bunnyman, The Cure, U2, Bauhaus, The Sound en tal van andere iconische bands uit die periode. Ook nu nog geven bands als Interpol, Arcade Fire en The Editors aan sterk te zijn beïnvloed door de muziek van Joy Division.

JOY DIVISION UNDERCOVER

In de periode maart, april en mei 2019 zal de band Joy Division Undercover -na 3 jaar- weer uitgebreid gaan touren. Tijdens de tour zal de band het album Unknown Pleasures integraal spelen. Joy Division Undercover wordt door pers en publiek op handen gedragen en gezien als de beste Joy Divison tribute band ooit. Met o.a. gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) en zanger Erny Green (The Eternal) kun je ook niet anders verwachten. Erny Green’s stem evenaart op griezelige wijze de stem van Ian Curtis.

Joy Division Undercover (voorheen Closer To Curtis) zal een complete ode brengen. Naast een integrale uitvoering van Unknown Pleasures zal het tweede deel van de set bestaan uit even zoveel hoogtepunten uit het Joy Division repertoire. De band staat bekend om z’n extreem intensieve en oprechte performance, een perfecte livesound en obscure lichtshow/visuals. Tijdens eerdere tours van de band (voor het laatst in 2016) was het merendeel van de shows stijf uitverkocht.

DE BAND:
Zang: Erny Green
Gitaar: Henk Koorn
Bas: Edwin Oranje
Toetsen: Thijs Heij
Drums : Gerald Roerdinkveldboom

Locatie Poppodium Gebouw-T Wilhelminaveld 96 4611WJ Bergen op Zoom
TICKETS:
VOORVERKOOP € 15.00
DEURTICKET € 16.00
VRIENT VAN T € 11.65
Prijzen zijn inclusief servicekosten